Flyt på landet og få en reservebedste


Flyt på landet og få en reservebedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vester Hæsinge vil trække nye familier til ved at organisere reservebedstemødre til pressede børnefamilier

V . HÆSINGE: Det kan være svært at være tilflytter og børnefamilie med to udearbejdende forældre, som skal hente og bringe børn på bestemte tidspunkter.

Men det behøver det ikke at være. I sin stræben efter unge energiske tilflyttere tænker beboerne i V. Hæsinge alternativt, så byen kan få nye indbyggere og endnu mere liv.

Et af trækplastrene hedder bedstemorordning.

Og den har intet at gøre med, at tilflytterne skal tage deres pensionerede forældre med til V. Hæsinge.

Nej, det går kort ud på, at unge som ældre i byen kan melde sig som passere og træde til, når mor og far har svært ved at være hjemme, inden børnehave og fritidsordning lukker.

- Vi tænker det som en pasningsordning "på kanten" - altså uden for almindelig åbningstid, hvor det kan være svært at få de små passet. Men børnehaven og fritidsordningen skal være inde over for at sikre kvaliteten, fortæller Henrik Larsen fra landsbyen som er med i den gruppe, som lige nu arbejder for at gøre V. Hæsinge endnu mere attraktiv som tilflytterlandsby.

Nye huse, nye idéer

Idéen om en bedstemorordning kommer fra Peter Pedersen, som selv er tilflytter fra Jylland, og kender et lignende system fra Ødum ved Århus.

- Det fungerer ved, at der er en liste med mulige passere, og én som koordinerer. Så kan man melde ind, at man har brug for en til at se efter sine børn i et par timer, og så finder koordinatoren én som har tid og gerne vil tjene lidt penge, siger Peter Pedersen.

Tanken er, at sådan en ordning kan være med til at gøre V. Hæsinge mere attraktiv for tilflyttere, og måske gøre kommunen mere interesseret i at bakke op om en udstykning af grunde i byen.

- Det er vigtigt for os, at vi holder fast i det liv, der er i byen og får flere tilflyttere. Men vi tænker ikke bedstemorordningen som en ordning, hvor man kan ringe klokken 16 og sige: "Jeg når ikke hjem til klokken 17", siger Henrik Larsen.

Til gengæld er tanken, at muligheden skal være til rådighed alle skoledage året rundt.

Nært lokalsamfund

Bedstemor-ordningen skal gerne være med til at trække eksempelvis pendlere ud fra de større byer - og så samtidig lade dem mærke nærheden ved et lille lokalsamfund.

- Vi praler af at have et nært og fleksibelt lokalsamfund. I de gode gamle dage kunne man finde ud af at tage sig af børnene. Vi må kunne stille op for de dynamiske børnefamilier, siger han.

V. Hæsinge holder Åben Landsby i morgen, hvor 28 private og en række foreninger og institutioner åbner dørene for alle interesserede. Her bliver man budt på alt fra et kvarter i en liggestol til hjemmebagt kage.

Flyt på landet og få en reservebedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce