Flygtningeskole: Brahetrolleborg Skole genåbner

Til august kommer der atter liv i lukkede Brahetrolleborg Skole, når op til 60 flygtninge skal sprogundervises på steder.

Flygtningeskole: Brahetrolleborg Skole genåbner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Korinth: Når sommerferien er ovre, vil der igen komme liv i undervisningslokalerne på Brahetrolleborg Skole, der lukkede som folkeskole før sommerferien. Fra den 1. august vil Udlændingestyrelsen leje en del af skolen til danskundervisning af voksne asylansøgere, der bor på asylcentret i Faaborg.

- Når nu vi har ubrugte gode faciliteter på den tidligere Brahetrolleborg Skole, som lukkede da skoleåret endte, er det positivt, at Udlændingestyrelsen har henvendt sig. De vil leje en del af lokalerne til den lovpligtige undervisning i dansk til asylansøgerne, der til daglig bor på centret i Faaborg, fortæller sekretariatsleder Inge Dam, der har håndteret forespørgslen fra Udlændingestyrelsen.

Udlejningen af skolen vil ikke have betydning for Brahetrolleborg Børnehave, personalet eller børnene. Skolen får indgang fra Reventlowsvej og bliver adskilt fra børnehaven bl.a. i skolegården, men vi har alligevel sendt et brev ud til forældrene til børnehavebørnene ligesom vi informerer borgerne i Korinth via breve til de nærmeste naboer, infoskærme og facebook, om det vi ved på nuværende tidspunkt, tilføjer hun.

Hvor mange voksne elever, der skal modtage undervisning på Brahetrolleborg Skole er dog fuldstændigt afhængigt af antallet af voksne asylansøgere, der kommer til asylcentret i Faaborg (Faaborg Sygehus og Præstekærgaard). På nuværende tidspunkt anslår Langeland Kommune, der er er operatør af asylcentret i Faaborg og skal stå for undervisningen på Brahetrolleborg skole, at ca. 60 personer vil skulle undervises, når de starter op i begyndelsen af august. Børn vil fortsat blive undervist i Horne og i Ringe.

Samtidig forventer Langeland Kommune, at der vil være undervisning på alle hverdage i tidsrummet 9-14, og op mod 80 personer vil kunne modtage undervisning ad gangen. De vil blive undervist i dansk på begynderniveau og/eller engelsk og danske samfundsforhold (alt fra NemID til betaling af el, vand og varme mm.). De 17-21årige vil have 20 lektioner om ugen. Dem, der er 22 år og opefter, skal have 10 lektioner om ugen og være i praktik i 10 timer ugentligt. Transporten til og fra Korinth forventer Langeland Kommune selv at forestå.

Lejeperioden forventes at være den samme som på Faaborg Sygehus, hvilket er frem til efteråret 2016.

Flygtningeskole: Brahetrolleborg Skole genåbner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce