Flygtninge hjælpes på vej mod et job


Flygtninge hjælpes på vej mod et job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Integrations­ministeriet støtter projekt i Ringe

RINGE: Mange traumatiserede flygtninge kan og vil gerne arbejde, og arbejdet kan blive en del af processen for at hjælpe dem ud af traumerne.

Det er hovedtesen bag et projekt kaldet TRIB, traumatiserede i beskæftigelse, finansieret af Integrationsministeriet.

TRIB består af fem delprojekter, hvoraf Gørtlervejens Skole i Ringe under AOF Svendborg Sprogcenter er det ene.

Her får 15-16 traumatiserede flygtninge, der alle bor i Faaborg-Midtfyn Kommune, mulighed for at nærme sig et arbejdsliv.

Flygtningene kommer blandt andet fra Kosovo, Vietnam, Afghanistan og Irak, og fælles for dem er, at de i deres tidligere hjemlande eller i forbindelse med flugten har haft forfærdelige oplevelser, der har sat sig spor i deres sind.

Hvor TRIB-projektet altså har som mål, at flygtningene skal ende med en tilknytning til arbejdsmarkedet, har Gørtlervejens Skole også et projekt kaldet TRAB - traumatiserede i afklaringsforløb.

Det henvender sig til flygtninge, der er så dårlige, at de ikke kan leve op til omgivelsernes krav og forventninger og derfor ikke aktuelt kan klare et arbejde.

Gørtlervejens Skole arbejder med de traumatiserede flygtninge ud fra en metode kaldet psykoedukation, der er brugt med succes i blandt andet Canada.

Det går lidt forenklet sagt ud på, at personen skal lære at forholde sig til sin fortid, bruge fortiden til at leve i nutiden og se ud i fremtiden.

Og i arbejdet med at nå dertil bruges blandt andet kolonihaven i Lombjerge, hvor de kan blive motiverede til at deltage i et fælles arbejde.

Flygtninge hjælpes på vej mod et job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce