Flygtede fra borgerkrig: Frivillige tog mig under deres vinger

Salah Zada fortæller sin egen historie til Frivillig Fredag i Faaborg-Midtfyn Kommune. Privatfoto

Flygtede fra borgerkrig: Frivillige tog mig under deres vinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag den 28. september inviterer Arbejdsmarked i Faaborg-Midtfyn Kommune alle til at deltage i Frivillig Fredag - en årlig fejring af de frivillige, der gør en ekstraordinær indsats i hverdagen. Blandt andet for folk som Salah Zada.

Faaborg-Midtfyn: - Tænk at nogle, som ikke engang kender mig, ønsker at bruge så meget tid på mig. Det var den tanke, der først fløj i gennem hovedet på Salah Zada, da han mødte nogle af de danske frivillige for første gang i 2015, skriver Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

Han har sagt ja til at fortælle sin personlige historie om mødet med den danske kultur og de aktive frivillige i forbindelse med den landsdækkende Frivillig Fredag d. 28. september, som også bliver markeret i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Salah Zada er i dag 25 år og bosat i Horne. Imens han holder sabbatår fra sit HF-studie, er han ansat på kaffebaren Soze i Faaborg. Desuden spiller han fodbold på SFF's serie 2-hold og er et kendt ansigt i Horne Revyen. Men hans baggrund er meget anderledes end de fleste unges.

Efter en farlig flugt fra en blodig borgerkrig havnede han i Danmark og boede på asylcenter i Hjørring, indtil han fik opholdstilladelse og flyttede til Faaborg-Midtfyn Kommune.

Her blev han straks budt velkommen af en af de lokale frivillige, som fra starten gjorde en kæmpe forskel for hans nye liv på Sydfyn.

- Min egen familie er ikke i Danmark, men i Tyskland, så jeg kendte ingen og havde virkelig brug for, at nogle tog mig ind under deres vinger, siger han.

Og forbindelsen mellem Salah Zada og hans nye, danske venner udviklede sig hurtigt til meget mere end en frivillig-flygtning-relation.

- Jeg er så heldig at have fået mig en dansk familie, som blandt andet har introduceret mig til julen og andre danske traditioner, som man godt kan undre sig lidt over, når man kommer ude fra, siger Salah Zada og lover, at det kommer han også til at fortælle om til Frivillig Fredag, hvor han står for underholdningen.

Arrangementet finder sted på Lindevej 5, Ringe, klokken 13.30-16.

Programmet byder på indledende ord fra Jos Bisschop, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, samt underholdning, musik, fællessang samt mad og drikke.

Tilmelding skal ske til Julie Dyre på jaaga@fmk.dk.

Frivillig Fredag
Faaborg-Midtfyn Kommunes center Arbejdsmarked inviterer flygtninge, frivillige og andre interesserede til Frivillig Fredag d.28/9 kl.13.30-16 på Lindevej 5 i Ringe.Programmet byder på indledende ord fra Jos Bisschop, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, samt underholdning, musik, fællessang samt mad og drikke.

Kontakt Julie Dyre på jaaga@fmk.dk, hvis du ønsker at deltage.

Flygtede fra borgerkrig: Frivillige tog mig under deres vinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce