Flugtbilist endte i baghave

På grund af denne familie blev de unge flugtbilister pågrebet af politiet efter ulykken ved Sdr. Højrupvej. Da parret endte i deres baghave, holdt Bodil Brammer parret hen, imens Vagn Skov Hansen ringede efter politiet. Familiens datter, Cæcilie Skov Hansen, cyklede op til ulykkestedet for at finde ud af, hvad der i virkelig var sket.
Foto: Hans Østergaard

Flugtbilist endte i baghave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungt par flygtede fra alvorlig ulykke og endte i familien Brammers have. Med snilde holdt familien dem hen, indtil politiet dukkede op

SØLLINGE: - Angsten lyste ud af øjnene på dem.

Bodil Brammer fra Søllinge er stadig chokeret over det syn, der mødte hende og hendes familie, da de lørdag aften sad og grillede i haven. Pludselig væltede et ungt par med itureven tøj og blod flere steder på kroppen, ind af deres hæk.

- Vi skyndte os hen til dem for at hjælpe dem. De var synligt påvirkede og lignede nogen, der havde været ude for en grim ulykke, fortæller Bodil Brammer.

Få minutter forinden havde familien hørt et højt brag oppe fra Sdr. Højrupvejen. De havde derfor på fornemmelsen, at det unge par var involveret i en ulykke.

- De fortalte, at rockere fra Hells Angels havde kørt ind i deres bil. Og nu var de bange for, at rockerne var efter dem, fortæller Bodil Brammer.

I virkeligheden har parret stjålet flere biler og påkørt en ældre kvinde, der nu ligger hjælpeløs på vejen.
- Du siger ikke til nogen, du har set os, råbte den 21-årige flugtbilist til Viggo Mortensen fra Pederstrup. Han står her på Sdr. Højrupvejen, hvor den 71-årige blev påkørt af parret.
- Du siger ikke til nogen, du har set os, råbte den 21-årige flugtbilist til Viggo Mortensen fra Pederstrup. Han står her på Sdr. Højrupvejen, hvor den 71-årige blev påkørt af parret.
Foto: Hans Østergaard

Beroligede dem

- Jeg fik dem ind i huset og gav dem noget vand. De blev ved med at tale engelsk og var begge meget bange og forvirrede. Men de blev ved med at sige, at der var nogen efter dem, fortæller hun.

Hun lover at give dem et lift og får dem ud i bilen. Imens sender hun sin datter op på vejen for at undersøge, hvad der er sket. Hendes mand ringer 112.

- Han havde meget svært ved at komme igennem til politiet, så vi kunne ikke rigtig få afklaret, hvad der var sket, siger hun.

Derfor kører hun af sted med parret i et forsøg på at trække tiden. Parret får tillid til Bodil Brammer og begynder at tale dansk.

- Jeg fortæller dem, at jeg har drukket vin og kører derfor meget langsomt. Vi aftaler, at jeg kører dem ned på Årslev Station. Det var ikke sådan, at de truede mig. De ville bare virkelig gerne have et lift, fortæller hun.

Men Bodil Brammer kører i stedet tilbage til familiens hus under det påskud, at hun vil tjekke togtiderne.

- Da jeg så kører hen imod vores hus, kan jeg se to betjente i bagspejlet. Jeg skynder mig derfor at køre ind i garagen og går så ud til dem. Og herefter anholder de parret, fortæller hun.
Ulykken
Et ungt par på henholdsvis 20 og 21 år stjæler fredag aften en bil i Grindsted og kører ind i en lygtepæl lørdag kl. 19.30 på Bygmestervej i Ringe.

Herefter stjæler de en ny bil fra Pilehaven i Pederstrup, som den 21-årige mand mister herredømmet over på Sdr. Højrupvejen i Søllinge kl. 20.30.

Han påkører derfor en 71-årig kvindelig cyklist, som bliver alvorligt kvæstet og indlagt på OUH.

Parret forsøger forgæves at stjæle flere biler og løber så over en mark og ind til familien Brammer på Orevej i Søllinge.

Her bliver parret anholdt og sigtet for uagtsom betydelig legemsbeskadigelse, tyveri, forsøg på tyveri og spirituskørsel. Manden er nu varetægtsfængslet i fire uger, imens kvinden er blevet løsladt.

Kendte den ældre kvinde

Den 71-årige kvinde blev alvorlig kvæstet i underkroppen og kørt på OUH. Her ligger hun nu i koma på intensivafdelingen.

Bodil Brammer, der er uddannet pædagog, blev chokeret over at høre, hvad parret i virkeligheden havde gjort. Hun kender nemlig både den ældre kvinde og hendes familie.

- Vi kunne slet ikke sove i nat (natten til søndag red.). Vi snakker meget med naboerne og alle her i området, så vi ligesom kan få bearbejdet oplevelsen. Det er dybt dybt tragisk, det der er sket, siger Bodil Brammer.

Den 21-årige bilist blev i går varetægtsfængslet i fire uger og sigtet for uagtsom betydelig legemsbeskadigelse, tyveri, forsøg på tyveri og spirituskørsel. Hans 20-årige kæreste er også sigtet i sagen, men blev løsladt i går.

De er begge kendt af politiet.

Flugtbilist endte i baghave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce