Flere penge i Faaborg


Flere penge i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STRUKTUR: Hans Jørgensen (S) øger presset på Ringe og Ryslinge

ÅRSLEV: "Årslevs fremtid". Under denne titel giver borg-mester Hans Jørgensen (S) for første gang en mere detaljeret forklaring på, hvorfor han foretrækker en sammenlægning med Faaborg og Broby frem for Ringe og Ryslinge. Det sker i et indlæg i "Aktuel orientering", der er et medlemsblad for Socialdemokrater i Årslev Kommune.

Her fremhæver han blandt andet, at en sammenlægning mellem Faaborg, Broby og Årslev vil give cirka 6000 flere indbyggere i forhold til en midtfynsk løsningsmodel.

"Nogle siger, det er en be-grænset forskel. Ikke desto mindre giver det 1500-2000 flere skatteydere, og det er vel ikke uden betydning. Desuden bliver skattegrundlaget bedre i et samarbejde med Faaborg og Broby end med Ringe og Ryslinge," skriver Hans Jørgensen i sit indlæg.

Den nye kommunemodel er blevet mulig, efter at kommunalbestyrelsen i Årslev for nylig vedtog et nyt forhandlingsmandat, der ophæver forlovelsen med de midtfynske kommuner.

Over for Stiftstidende afviser Hans Jørgensen, at Årslev har ført en slingrekurs i strukturdebatten, sådan som flere socialdemokratiske medlemmer af kommunalbestyrelsen i Ryslinge har hævdet.

- Vi har fra begyndelsen meldt ud, at vi jagter en kommune med op mod 50.000 indbyggere. Jeg håber fortsat, at Ringe og Ryslinge vil være med til at danne en sådan storkommune. Omvendt må vi være realistiske og sige, at hvis der er kræfter i det midtfynske, som sætter alt ind på at forhindre denne model, så er vi nødt til at have friheden til at søge andre veje, siger Hans Jørgensen.

Det er her Årslev-Broby-Faaborg kommer ind i billedet, forklarer han og tilføjer:

- Selv om denne model er lige svag nok efter min mening, er den trods alt større og derfor mere robust end en ren midtfynsk løsning. Samtidig vil vi få en kommune med en rigtig storby, nemlig Faaborg, der kan tiltrække nye virksomheder og dermed skabe vækst. Ringe får en motorvej, javel, men det er ingen garanti for vækst. En motorvej kan nemlig også bruges til at køre væk fra et område.

Flere penge i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce