Egentlig skulle dette have været en artikel om ekstra aktivitet i Faaborg Havn, hvor gæstende kuttere i øjeblikket supplerer de få tilbageværende, lokale fiskere.

Men det kan det alligevel ikke blive, for forude lurer et fiskestop, som har formørket sindene hos branchens aktører.

Både formanden for Bælternes Fiskeriforening, Allan Buch, og forretningsfører Mogens Hansen, Faaborg Fiskesalgsforening, frygter ganske enkelt for overlevelsen af fiskeriet i Faaborg.

- Fiskestoppet, som indføres 15. februar, kommer i den bedste tid på året, hvor fiskerne skal tjene hovedparten af indkomsten, påpeger Mogens Hansen.

Tidligere var fiskeristoppet i april. Nu er det samtidig forlænget til halvanden måned.

Hvis fiskeriet ikke kan overleve, får det følgevirkninger i blandt andet afsætningskanalerne. I så fald risikerer f.eks. fiskere fra Søby at skulle meget længere væk for at komme af med deres fangst, som typisk landes i Faaborg, påpeger Allan Buch.

Fiskerimiljøet udgør desuden et trækplaster i forhold til nogle af turisterne i området.

Borgmester Christian Thygesen (V) var forleden sammen med en række kolleger med fiskeri i samme situation til møde med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Hun var lydhør, men man skal også have fat i EU, påpeger borgmesteren, som håber på, at man måske kan få svenskerne og tyskerne på banen, da de også berøres af ændringerne i den vestlige del af Østersøen.

  • Af: