VOKSEVÆRK: Løgismose udvider produktionen og åbner egen butik
ALLESTED-VEJLE: Det går kun én vej, nemlig fremad, for Løgismose Mejeri i Allested-Vejle. Virksomheden har netop fået tilsagn om støtte fra staten til opførelsen af en 2000 kvadratmeter stor lagerhal til færdigvarer, der skal stå klar i april 2005.

Samtidig har Løgismose planer om en kraftig udvidelse af produktionen. Mejeriets administrerende direktør, Steen Aalund Olsen, ønsker ikke at afsløre deltaljer om de nye produkter. Han forventer dog, at de med tiden kan give arbejde til cirka 20 nye medarbejdere - altså mere end en fordobling i forhold til de nuværende 15-17 ansatte på mejeriet.

Udvidelsen af produktionen er bygget op som en tretrinsraket med opsendelse i første halvdel af 2005. I foråret åbner mejeriet desuden sin egen butik i Ny Vestergade 4, hvor der vil være direkte udsyn til produktionen. Der bliver ikke tale om et supermarked, men derimod om et mejeriudsalg, fortæller Steen Aalund Olsen.

- Derfor tror jeg heller ikke, det blive nogen guldgrube, siger mejerichefen og tilføjer, at han tidligere har afvist ideen om en butik, fordi det ville give for meget bøvl og besvær.

- Men efterhånden har vi fået så mange henvendelser fra kunder, som spørger, hvorfor vi ikke starter vores egen butik. Desuden kan jeg se en fordel i, at vi fremover kan få en hurtig reaktion fra kunderne på nye produkter, som vi vil prøve af i butikken, forklarer Steen Aalund Olsen.

Når den nye butik må vente til foråret, hænger det sammen med, at der først skal laves en ny lokalplan. Den nuværende plan giver nemlig ikke lov til at drive butik på adressen Ny Vestergade 4. Onsdag skal Kommunalbestyrelsen tage stilling i sagen. Siden skal den nye lokalplan sendes i høring i otte uger.
  • fyens.dk