Flere ældre på værested

79-årige Margit Hvidberg-Knudsen (t.v.) nyder at komme og få en snak i Havnestuen. Og så synes hun, at maden her er meget bedre, end den hun tidligere har fået bragt ud fra kommunen.
Foto: Tim K. Jensen

Flere ældre på værested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens mad er uspiselig, mener pensionister, der hellere spiser i Havnestuen.

FAABORG: Klokken 10 minutter i 12 er der fyldt godt op ved bordene i Havnestuen, Røde Kors' sociale værested i Faaborg.

Gæsterne sidder klar, så de kan få madmor Lilli Israelsens rygende varme mad, så snart den kommer op på tallerknerne præcis klokken 12.

- Vores mad er naturlig, gammeldags mad lavet fra bunden af. Det kan de gamle jo godt lide, siger Lilli Israelsen.

Havnestuen har det seneste år oplevet, at et stigende antal enlige ældre kommer og spiser dér.

Faktisk havde Havnestuen 7500 gæster i 2007. Det er cirka 1000 flere end året før. Og det skyldes især en stigning i netop pensionisterne, lyder meldingen fra Havnestuen.

Forklaringen er enkel og blev givet uden omsvøb, da Stiftstidende forleden besøgte det sociale værested:

Havnestuens mad er meget bedre, end den mad kommunen bringer ud, synes brugerne.

- Ja, for katten! Det kan slet ikke sammenlignes, siger Bent Bredgaard, der tidligere har prøvet kommunens mad. Før strejken, vel at mærke.

- Jeg har aldrig smagt sådan noget hundeæde før, siger han, mens Carl Rasmussen, på den anden side af bordet siger, at man ikke kan blive mæt af kommunens mad, og Gunnar Jensen bedyrer, at kommunens mad er alt for dyr.

I Havnestuen kan man få mad, som vor mor lavede den, for en flad 30'er. Frivillig arbejdskraft og støtte fra kommunen er med til at gøre den lave pris mulig.

79-årige Margit Hvidberg-Knudsen har i halvandet år fået mad bragt ud fra kommunen.

- Den mad, man får fra kommunen, er uspiselig. Selv hunden gad ikke æde det, lyder det bramfrit fra Margit Hvidberg-Knudsen, mens de varme tallerkner bæres ind, og duften, hyggen og snakken begynder at brede sig i den lille stue i Havnegade.

I dag står den på frikadeller med rosenkål, hvilket kan forklare, at der ikke er helt så mange som sædvanligt, mener de frivillige i Havnestuen.

Rosenkål er som bekendt ikke en spise, der går rent ind hos enhver.

Men i gennemsnit kommer der knap 40 gæster pr. gang.

Formand for Ældrerådet Poul Skrubbeltrang er ikke overrasket over meldingerne.

- Når man har små 700, der får mad fra kommunen, så vil der altid være noget, der ikke falder i ens smag, siger Poul Skrubbeltrang.
- Det er rart, at man kan komme herned og snakke lidt, siger Svend Erik Jensen, der er enlig pensionist. Kommunens mad har han aldrig smagt, og han har heller ikke lyst. - Jeg har ikke hørt så godt om den, siger han.
- Det er rart, at man kan komme herned og snakke lidt, siger Svend Erik Jensen, der er enlig pensionist. Kommunens mad har han aldrig smagt, og han har heller ikke lyst. - Jeg har ikke hørt så godt om den, siger han.
Foto: Tim K. Jensen

Maden er i orden

Når der ses bort fra den manglende variation i maden på grund af strejken, er kommunens mad ernæringsmæssigt og smagsmæssigt i orden, mener faglig kostleder i kommunen Dorit Jensen.

Men hun erkender, at kommunens mad i sagens natur ikke kan komme lige så hurtigt fra køkkenet til brugernes tallerkner, som de få sekunder, det tager at anrette en portion varm mad i Havnestuen.

- Hver chauffør skal køre 40-48 portioner ud. Det har de to timer til. De kører ud fra køkkenet klokken 10.50, og de sidste har maden ved 13-tiden, siger Dorit Jensen.
Havnestuen
I 2007 havde stedet 7500 spisende gæster.

Det er cirka 1000 flere end forrige år og skyldes især, at ældre enlige har fået øjnene op for husets mad.

Et måltid mad koster 30 kr., mens en almindelig hovedret fra kommunen koster 42 kr.

Kommunen har seks produktionskøkkener, der leverer mad til størstedelen af de ældre.

Kilde: Havnestuen, kommunens hjemmeside

Flere ældre på værested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce