Bedre markedsføring og ansættelse af en sælger skal være med til, at produktionskapaciteten hos Lykkegaard A/S bliver udnyttet optimalt.

Ferritslev: En pumpe, der transporterer varmt saltvand.

Sådan en produceres kun et sted i verden, og det er hos Lykkegaard A/S. Fremover skal der produceres og sælges et større antal af sådanne pumper og andre af virksomhedens pumper til ind- og udland.

Det er i hvert fald målet at øge salget med 50 procent, og ifølge direktør Karsten Lykkegaard har man ansat en sælger og direktørens datter, 33-årige Louise Lykkegaard, i bestræbelserne på at nå målet.

Sidstnævnte er uddannet indenfor kommunikation og har været beskæftiget i den kreative branche. Hun får blandt andet ansvaret for markedsføring og virksomhedens hjemmeside.

- Som det er nu, udnytter vi ikke kapaciteten i vores produktion. Det vil vi gerne, og derfor gør vi det her, siger direktøren, mens han viser rundt i produktionen.

Pumperne, der produceres her, bruges blandt andet til fiskeopdræt.

- Hver pumpe er lavet specifikt til den enkelte. Vores pumper er lidt dyrere end andre, men pris og kvalitet hænger sammen, påpeger Karsten Lykkegaard.

Han understreger, at alle pumper testes, inden de forlader virksomheden, og at 95 procent af pumperne kan genbruges.

- Vi er ordreproducerende og producerer ikke hyldevarer. Vi laver reservedele til lageret, og det betyder, at vi faktisk kan levere en pumpe i løbet af to til tre dage, forklarer direktøren, der faktisk føler sig bedst tilrette i produktionen.

Derfor er opgraderingen med en sælger nødvendig, hvis strategien skal lykkes.

- Jeg er håndværker. Man skal blive ved det, som man er god til, smiler Karsten Lykkegaard.

I det seneste regnskab, for 2015/2016, lød firmaets overskud før skat på godt tre millioner kroner, og vækststrategien er også årsag til titlen som Årets virksomhed 2016, som erhvervsrådet i kommunen står bag.

- De laver i forvejen ganske fornuftige tal på bundlinjen. Det er fantastisk, at de efter så mange år kan og vil geare op, mener formanden for erhvervsrådet, Arne Brunholm.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.