havnegrill: Fiskehuset Det Gamle Røgeri overtager Flydedokken, grillen lige midt på havnen i Faaborg

- Den lå lige til højrebenet!

Som han siger, fiskehandler Steffen Andersen.

Og det, der lå lige til højrebenet, var at overtage Flydedokken, grillkiosken lige midt på havnen i Faaborg.

I årevis har han drevet sine to fiskebutikker. Dels Fiskehuset Det Gamle Røgeri klos op ad det nu lukkede slagteri i Faaborg. Dels fiskebutikken i Rosengårdcentret i Odense.

Sidstnævnte solgte han i oktober, fordi det efterhånden blev for dyrt at drive forretning i centret.

Siden hørte han via en grossist, at forpagtningen af havnegrillen i Faaborg var ledig. Og så slog han til. Så nu har han så at sige et ben i hver ende af havnen.

- Ja, man må jo satse lidt engang imellem. Grillen ligger rigtig godt. Tæt på vandet, siger Steffen Andersen.

Privat har han hele tiden boet i Seden Strandby ved Odense sammen med sin kone, Helena Andersen.

Hun har hidtil mest passet butikken i Rocengårdcentret, mens Steffen har taget sig af den i Faaborg. Men nu samler de hele forretningen i Faaborg.

Og det giver også nogle personalemæssige fordele.

- Ja, vi kan jo køre flytte personale lidt frem og tilbage, afhængig af hvor der er mest travlt. Hvis der er tryk på i grillen, kan vi sende en fra fiskehuset derover og omvendt, siger Steffen Andersen.

Det bliver primært Helena Andersen, der skal stå for grillen. Men der bliver behov for ekstra personale i de hotte sommermåneder.

Parret vil satse på et godt, gedigent grillkoncept, tilsat is, softice og gammeldags isvafler.

Men der sker også noget nyt. Nu skal der også langes smørrebrød over disken. Både i Fiskehuset og i Flydedokken.

Og så skal der skabes noget mere miljø omkring grillen. Minigolfbanen forsvinder og ertattes med borde og bænke, så folk har et sted at sidde, når de spiser deres is eller grillmad - samtidig med at de kan nyde udsigten til øhavet.

Det nye værtspar på Flydedokken åbnede så småt i går og planlægger en mere officiel åbningsfest påskelørdag den 26. marts - med slagtilbud på hotdogs og is.

Steffen Andersen fortsætter også med at drive den sommerrestaurant, han de senere år har haft stor succes med i baggården ved Fiskehuset.

  • Af: