Firserfest holdes for fællesskabet

Husmandsstedet

Firserfest holdes for fællesskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Sdr. Nærå finder de på nye indtægter, når kommunen skærer ned på tilskuddet

Hele året rundt er der masser af aktiviteter i landsbyen Sdr. Nærå i Årslev, der udspringer fra aktivitetshuset Husmandsstedet.

Gennem flere omgange har stedet ellers været ramt af besparelser, men det slår ikke landsbyen ud af kurs.

Senest har en frivillig sat kursen direkte mod en firserfest, der skal spytte ekstra i pengekassen til de mange aktiviteter.

- Mød op i firserkluns og køb øl til firserpris. Det skal jo være sådan, at folk har råd til at give en omgang, fortæller Torben Bech, der både er bestyrelsesmedlem og frivillig festarrangør.

Masser af frivillige

Og der er mange, der som Torben Bech er frivillig. Siden foreningens start i 1987, har stedet haft vokseværk og været et vigtigt lokalt omdrejningspunkt for fællesskab.

- Det skyldes alle de frivillige, der kommer med så mange initiativer lige fra argentinsk tango til store legedag i byen. Og samtidig er der kæmpe opbakning til arrangementerne, fortæller Mona Clausen, der er daglig leder af Husmandsstedet og lige nu står i køkkenet og skærer kanelkage ud.

Inden længe tager hun nemlig imod alle de børn, der benytter Husmandsstedet fritidsklub.

Fabelagtigt

Og det er lige præcis den mangfoldighed, som Lise Bendix Madsen ønskede, da hun for mange år siden fik ideen til et aktivitetshus.

For 28 år siden blev hun så medstifter af foreningen Husmandsstedet og viser i dag gemakkerne og tilbygningerne frem med stolthed.

Opskriften på succes

-Herinde har vi så værkstedet, og om lidt myldrer det ind med børn, der er optaget af broderier eller andet, fortæller Lise Bendix Madsen og fortsætter turen:

Datastuer, hyggerum, stort køkken, der bruges til den ugentlige fællesspisning, hvor typisk 50-60 gæster deltager, Loen til koncerter og den nye stald til stedets rideklub.

- Det er jo fuldstændigt fabelagtigt. Selv i en drøm kan jeg ikke forestille mig det bedre, udbryder Lise Bendix Madsen.

Mona Clausen er ikke i tvivl om opskriften på den succes, som Husmandsstedet nyder, også skyldes fokus på stærke samarbejdspartnere som gymnastikforeninger, skoler og kirkerne.

Og næste succes er firserfesten, der blev lanceret første gang sidste år og gav et overskud på 9.000 kr.

- Alle sagde, de havde det rigtig sjovt. Nu skal festen gerne blive en årlig tradition, og vi håber på 150 gæster, så folk må skynde sig at melde sig til, siger Torben Bech, der lover firsermusik for fuld udblæsning lørdag 6. februar på Husmandsstedet. Frist for tilmelding 25. januar.

Firserfest holdes for fællesskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce