Fire musikvenner bag ny festival

Musikerne Henrik Bjerg Jensen, Per Otto Rasmussen, Jan Valbak og Per Halken er sammen med venneforeningen for FB&IF bagmænd for Faaborg Folkefestival.
Foto: Tim Visti

Fire musikvenner bag ny festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg Folkefestival er navnet på et nyt kulturfyrtån, der skal sætte Faaborg på landkortet til oktober. Ambitionerne rækker vidt

Faaborg: I flere år har de drømt om at søsætte en musikalsk folkefest. Nu gør de det. Til oktober bliver Faaborg Hallerne rammen om en todages festival med folk, blues og rock - musik for det modne publikum.

Samtidig arbejdes der benhård på at kæde andre musikalske og kulturelle arrangementer i dagene omkring første weekend i efterårsferien, hvor begivenheden skal finde sted, sammen med festivalen - og dermed skabe flere dage med fuld tryk på de musikalske kedler.

Bag planerne står de fire venner fra Faaborgs musik- og underholdningsmiljø, Jan Valbak, Per Otto Rasmussen, Per Halken og Henrik Bjerg Jensen - de to sidstnævnte kendt som duoen Hulken McMountain.

Og ambitionerne er store. For Faaborg Folkefestival skal være en årligt tilbagevendene begivenhed med musik for det voksne publikum.

- Der sker alt muligt i Faa­borg hele sommeren, men vi vil også gerne have noget til at ske om efteråret, fortalte Per Halken på gårsdagens pressemøde i Faaborg Hallerne, hvor planerne blev afsløret.

Ifølge Jan Valbak er drømmen, at festivalen skal trække publikum til fra hele Fyn - og gerne fra hele Danmark. Derfor bliver der også i arrangørgruppen skævet til både Tønder Festival og Strib Vinterfestival - uden at Faaborg Folkefestival skal være en kopi af nogle af delene.

Med musikalske navne som Esther Brohus, Rock med rynker, Lasse Helner og Ole Fick samt Helene Blum og Harald Haugaard er der da også lagt op til at appellere til en bred publikumsskare.

Amatører også på scenen

- Og så skal festivalen meget gerne blive en magnet, der gør, at restauranter og foreninger i området lægger koncerter i dagene rundt om, lød det fra Henrik Bjerg Jensen på pressemødet.

De fire festivalbagmænd har allerede allieret sig med Faaborg Musikforening, som byder på klassisk koncert dagen før festivalstarten.

Endelig er arrangørerne i fuld gang med lave aftaler med lokale amatørbands, som får chancen for at spille på den store scene i Faaborg Hallerne - noget som endda bliver gratis for publikum.

I den kommende tid skal arrangørerne rejse sponsorstøtte til festivalen, men selv om økonomien ikke er faldet endeligt på plads slår Per Halken fast, at festivalen stensikkert gennemføres.

Billetsalget begynder til august.

Fire musikvenner bag ny festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce