Film-mand med internationale visioner

"Og væææærsgo'" til udviklingschef hos FilmFyn, Lars Hermann. Han vil sætte Sydfyn på det internationale filmkort
Foto: Lisbeth Kristine Cedray

Film-mand med internationale visioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FilmFyns nye udviklingschef Lars Hermann vil sætte Sydfyn på film-verdenskortet og skabe flere filmjobs

FAABORG: Flere investorer, flere filmjobs, uddannelse af kommende filmmedarbejdere, tv-serie optaget på Sydfyn og internationalt filmsamarbejde er blot nogle af visionerne i den nye FilmFyn-mands visionære tænketank. Lars Hermann, 45, er lige startet som udviklingschef ved FilmFyn og er allerede i gang med at gøre Sydfyn til et attraktivt film-forum.

- Som det er nu, er der for stor uregelmæssighed i filmproduktionen hernede. Somrene giver beskæftigelse til de filmmedarbejdere vi har, men om vinteren ligger helt stille. Det skal der laves om på. Vi vil nu indlede et internationalt samarbejde, sådan så vores studier i fx Fjællebroen kan bruges, når årstiden er til indendørs optagelser. Samtidig vil jeg forsøge at sætte gang i en tv-serie, der skal optages hernede. Forsøge at få lokale producenter, der hovedsagligt beskæftiger sig med tv-dokumentar til at kaste sig ud i fiktionens verden. Og her er det oplagt at se på TV2 som partner i det samarbejde, siger Lars Hermann.
"Og væææærsgo'" til udviklingschef hos FilmFyn, Lars Hermann. Han vil sætte Sydfyn på det internationale filmkort
Foto: Lisbeth Kristine Cedray

Filmuddannelse til unge

Mål 2-midlerne stoppede i 2006 til den meget søgte filmassistentuddannelse og nu vil Lars Hermann prøve at få en lignende uddannelse etableret, sådan så Sydfyn vil blive et pulserende filmmiljø.

- Film har en stor tiltrækningskraft og har utallige jobmuligheder. Og allerede i folkeskolen starter man i 8. klasse med filmforløb. Det skal naturligvis videreføres med uddannelsestilbud til de unge, der har fået smag for branchen. Sammen med Odense Videoværksted tager jeg nu initiativ til at finde talenter - og her er det oplagt at finde de skoleelever, der fx som i Svendborg deltager i filmfestivalen. Et projekt vi skal have spredt ud over hele området, siger Lars Hermann.

På gymnasie-niveau har Faaborg Gymnasium allerede fra næste år etableret en filmlinje, og der forsøges indledt et samarbejde med Zentropa-film.

- Kommunen har indset, at man skal fastholde kreative mennesker i området og derfor skal vi have meget mere gang i produktionsmiljøet. Det er ikke gratis, så en af mine opgaver bliver også at fungere som fundraiser og skaffe penge til en styrkelse af flere produktioner med adresse hernede. Både film og tv, siger Lars Hermann.

Pendler mellem familie og arbejde

- På sigt håber jeg meget at der opstår fiktionsfilm. Der er mange forfattere her og manuskriptforfattere, som jeg vil tage fat i og etablere muligheden for spillefilm til biograferne udfra deres bøger og manuskripter.

Og så vil han prøve at eta-blere et tilbud til filminteresserede - et sted, hvor mere snævre film kommer på plakaten som supplement til biografernes.

Lars Hermann er selv filmproducent og er uddannet som producer på Den Danske Filmskole - han har bl.a. produceret "Olsen Bandens Sidste Stik" og de engelske film "Johnny Was" og "The Riddle".

Han har desuden været udviklingschef på Det Danske Filminstitut, administrerende direktør for Nordisk Film Post Production og co-produktionschef i Nordisk Film.

Lige nu pendler han mellem hjemmet i Nordsjælland og familien med tre børn og to-tre dages overnatninger på vandrehjemmet i Svendborg med arbejdsplads i Østergade i Faaborg, på udviklingschefstolen hos FilmFyn - til og med udgangen af 2008.

Film-mand med internationale visioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce