Cafe-arrangement med musik og fotoudstilling - eSport en succes

Faaborg: "Byrum1" er den meget neutrale titel på et arrangement i Ungdomshuset i Faaborg, men bag navnet ligger et forrygende café-arrangement, hvor Ungdomshuset holder åbent hus, lover Faaborg-Midtfyn Kommunes ungdomsråd- Det sker fredag 19. maj kl. 16-22. Ungdomshuset ligger i Den gamle Byskole.

Dagen starter med foto-fernisering med billeder, udført i et tæt samarbejde mellem to-sprogselever og fotokunstner Farid Salti.

Musik fra ungdomsskole-bandet Galaxy, koncert og livsfortællinger med Klaus Handsome vil fylde bygningerne. Aftenen vil blive krydret med fortællinger af genopståede markante faaborgensere, nyfortolket af unge, og skøn spansk mad - serveret af ungdomsrådet. På første sal i Ungdomshuset åbnes for drop in-e-sportstræning, og der bliver mulighed for at møde ungdomsskolens e-sports pro-trænere. Yderligere sætter man nye iværksætterfaciliteter i spil med tryk og print på t-shirts.

Der kommer to tilsvarende byrums-arrangementer, i august og i oktober. Det sidste har kommunalvalget som omdrejningspunkt.

Ungdomsskolen Faaborg-Midtfyn har i skoleåret 16/17 med stor succes afprøvet e-sport (træning og konkurrence primært i tre spil "LOL, FIFA og CS"). som både ungdomsskolehold og fag i den åbne skole. Indsatsen har primært været i Faaborg, og netop samarbejdet med Øhavsskolen og den åbne skole har medført et ungdomsskolehold med 30 tilmeldte elever. Den store succes med e-sport måles også direkte på de helt nye relationer, der er opstået mellem de unge på kryds og tværs af alder, niveau og lokalitet, skriver ungdomsskolen i en pressemeddelelse. 

Det har trukket en del ud af teenagerværelset, og ungdomsskolen har ansat professionelle e-sports-trænerePå baggrund af succesen i Faaborg, prøver ungdomskolen ihærdigt på at oprette hold i alle dele af kommunen. Således oprettes hold i Nr. Broby, Ringe, Gislev, Nr. Lyndelse og Årslev. Ungdomsskolen sørger for udstyr og for professionel trænerbistand, og da det skal være sundt, også for frugt. /EXP

 

 

 

 

 

Med venlig hilsen