Femkommunen vil sætte folk i arbejde


Femkommunen vil sætte folk i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ARBEJDSLØS: Faaborg-Midtfyn Kommune vil være forsøgskommune og huse et af 10 kommunale jobcentre

FAABORG-MIDTFYN:Idag valfarter de arbejdsløse inden for den kommende femkommunes grænser syv forskellige steder hen. Til AF i Svendborg eller Odense eller på et af fem rådhuse.

Efter kommunalreformen skal beskæftigelsesindsatsen samles ét sted, og står det til borgmestrene i Ringe, Ryslinge,Årslev, Broby og Faaborg, skal den kommende Faaborg-Midtfyn Kommune selv løse opgaven med at få arbejdsløse tilbage i arbejde.

Det fremgår af et fælles høringssvar fra de fem borgmestre til Arbejdsmarkedsstyrelsen. Her beder de om, at Faaborg-Midtfyn bliver en af de 10 kommuner, der på forsøgsbasis overtager hele beskæftigelsesindsatsen.

- Det er med den model, vi nemmest, bedst og hurtigst kan hjælpe borgerne, siger Erling Bonnesen (V), borgmester i Broby Kommune.

For landets øvrige kommuner bliver systemet, at nok skal arbejdsløse på dagpenge og dem på kontanthjælp gå ind ad samme dør for at få hjælp, men indenfor sidder et statsligt hold til at tage sig af én gruppe og et kommunalt til at tage sig af den anden.

Den model er borgmestrene ikke meget for. Faktisk ser de gerne forsøgsmodellen udbredt langt ud over 10 forsøgskommuner.

- Vi ønsker den model gennemført fuldt og helt, siger Erling Bonnesen.

Af høringssvaret fremgår det, at borgmestrene frygter, at delt ledelse betyder, at der kommer til at mangle sammenhæng i indsatsen over for de arbejdsløse.

"Vi er betænkelige ved den markante opdeling i to enheder, som refererer til to udvalg. Det giver en stor risiko for kompetenceproblemer og en masse dobbelt arbejde," lyder det i brevet.

Minimal kontrol

Selv om Faaborg-Midtfyn Kommune udpeges til en af de 10 forsøgskommuner, slipper den ikke fuldstændig for statslig indblanding i arbejdet. Staten vil nemlig overvåge, om beskæftigelsesindsatsen løses tilfredsstillende.

Denne kontrol skal også være så minimal som mulig, mener borgmestrene.

"Her vil vi henstille til, at den overvågning/indsatsmåling og den dermed forbundne centrale kontrol og regulering etableres på mindst bureaukratiske vis. Vi skal ikke lægge skjul på, at vi finder, at lovforslaget langt hen ad vejen lægger op til en teknokratisk regel- og kontrolstyret bureaukratisk organisation."

Tidligst ved årets udgang, afgøres det, om Faaborg-Midtfyn Kommune bliver en af de forsøgskommuner, der får det totale ansvar for beskæftigelsesindsatsen.

Femkommunen vil sætte folk i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce