Rudme Festival mere end fordoblede besøgstallet i forhold til første år. Over 300 unge har hygget sig gevaldigt i tre dage på sportspladsen i Herringe

Rudme: Roskilde, Smukfest, Tinderbox, Northside, Jelling, Langeland ...

Der findes store festivaler, og der findes små festivaler. Og allernederst i underskoven af små festivaler finder man alene i Faaborg-Midtfyn festivaler som Håstival i Håstrup, den kommende Avernax på Avernakø og Rudme Festival, der kører i denne weekend for anden gang.

Rudme Festival er Roskilde, bare uden alt det, der er træls.

Kraka Donslund, 19 år, Odense

Roskilde Festival og Rudme Festival må repræsentere yderpunkterne blandt danske festivaler.

- Det her er Roskilde, bare uden alt det, der er træls. Alt det, der er stort og dyrt - det slipper vi for her. Men det er stadig mega hyggeligt, og der masser af mennesker, man kender, og masser af musik, siger Kraka Donslund, 19 år og fra Odense.

Hun er med for første gang og er taget til festival i Rudme sammen med veninden Ane Palmelund, også 19 og fra Odense. Pigerne kender gutterne bag festivalen fra Flow, en treårig hf-uddannelse i Odense, hvor de har masser af musik og kreativitet.

- Jeg var på Roskilde sidste år, og dér er man mest sammen med dem, man kender. Her mingler man meget mere med andre, og der er heller ikke så meget druk. I Roskilde handler det meget om alkohol, siger Kraka.

Hun og Ane er overbevist om, at de kommer igen næste år.

Over al forventning

Bag Rudme Festival står fem unge gutter, hvoraf de fire er opvokset i byen.

- Folk er superglade. Vi havde foventet mellem 200 og 300 gæster, men der er kommet over 300, fortæller Anton Mortensen.

- Det er gået over al forventning. Første år var det mest vores venner, der kom. Nu kan vi se, at vennernes venner også er her. Der er mange, vi ikke rigtig kender, siger Christian Vingum.

- Vi har også fået flere forskellige kredse med. Blandt andet er der kommet en hel del fra Midtfyns Gymnasium, nævner Anton Mortensen.

- Og en god stak fra København og Odense, tilføjer Jens Leonhard.

Selv om de endnu ikke helt har overblik over det endelige resultat, er de næsten sikre på, at der kommer en tredje Rudme Festival næste sommer.

Festivalen har kørt siden torsdag og slutter lørdag aften. Ud over musikken har lørdagen blandt andet budt på en festlig ølbold-turnering i fodbold, som trak stort set alle gæster hen til den lille fodboldbane på sportspladsen i Herringe.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Avernax klar til 2018: Ny og forbedret udgave

Avernax klar til 2018: Ny og forbedret udgave

Glad arrangør: Avernax vender tilbage

Glad arrangør: Avernax vender tilbage

Avernax '17: Se billederne

Avernax '17: Se billederne