Farvel Ringe: Arbejdspladser rykker til Nyborg

I det nye år forlader den midtfynske maskinfabrik Glunz & Jensen Microflex A/S Ringe til fordel for Nyborg. Arkivfoto: Kim Rune

Farvel Ringe: Arbejdspladser rykker til Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trykkerivirksomheden Glunz & Jensen Microflex A/S forlader Ringe i det nye år. 22 arbejdspladser flytter til en - ifølge direktøren - mere central beliggenhed i Nyborg.

Ringe: I det nye år bytter Glunz & Jensen Microflex A/S adressen på Nordmarken 2 i Ringe ud med nye, store lokaler på havnen i Nyborg.

- Der er jo aldrig nogen, som synes, det er sjovt at skulle til at køre et andet sted hen, medmindre det ikke rigtig betyder noget for dem. Men på Fyn har reaktionen blandt de ansatte grundlæggende været positiv, fortæller administrerende direktør hos trykkerivirksomheden Glunz & Jensen, René Normann Christensen, om flytteplanerne.

Det betyder, at afdelingerne i Ringe og Ringsted på Sjælland lukker ned, mens Nyborg i første omgang får tilført 50 nye arbejdspladser. Årsagen til flytningen er ifølge direktøren, at virksomheden skal samles under ét tag.

- Det med både at have en afdeling det ene og det andet sted, det giver ikke rigtig mening, forklarer han og tilføjer, at den fremtidige arbejdsplads i Nyborg tilbyder fine, store lokaler, hvor de ansatte får flere kvadratmeter at arbejde på.

Nærmere bestemt har virksomheden lejet ikke mindre end 5800 kvadratmeter til produktion samt yderligere 1200 kvadratmeter kontorfaciliteter til udvikling og administration i Nyborg.

Glunz & Jensen
Hos Glunz & Jensens produceres såkaldte procesmaskiner, som bruges i trykkeri af reklamer og aviser rundtom i verden.

I alt beskæftiger Glunz & Jensen cirka 200 medarbejdere fordelt på datterselskaber og produktionsfaciliteter i Danmark, Slovakiet, USA og Italien.

I 2011 købte Glunz & Jensen størstedelen af aktierne i virksomheden K. H. Microflex A/S i Ringe. Glunz & Jensen har senere overtaget og omdøbt virksomheden, som nu går under navnet Glunz & Jensen Microflex A/S.

Virksomheden i Ringe tæller 22 medarbejdere, som alle har takket ja til at flytte med til Nyborg.

Det seneste regnskabsår havde virksomheden et minus på 8,8 mio. kroner.

Ansatte flytter med

Ifølge den administrerende direktør i Glunz & Jensen har alle ansatte fået tilbuddet om at flytte med, og i Ringe har alle takket ja.

- Det er vi selvfølgelig super glade for, fortæller René Normann Christensen.

Alternativet er ifølge direktøren en opsigelse, og den vej har ingen af de ansatte i Ringe valgt at gå. Sådan ligger landet dog ikke hos virksomhedens afdeling i Ringsted, hvorfor man nu er i gang med at ansætte nye folk.

Men ifølge René Normann Christensen får den nye adresse i Nyborg ikke så stor betydning for medarbejderne i Ringe.

- Mange af dem bor i Ringe og omegn, og nogle bor endda tættere på Nyborg end på Ringe. Rent kilometermæssigt er det ingen stor ændring.

Nyborg mere central end Ringe

Hvorfor lige Nyborg?

- Vi har ledt på Sjællands-siden og på Fyns-siden efter noget, og det blev så Nyborg, som havde den bedste lokation og også den bedste ejendom, forklarer René Normann Christensen.

Men Midtfyn ligger vel også centralt i landet - har I overvejet at samle virksomheden her?

- Nej, i forhold til eksisterende arbejdspladser, som er i Ringsted, kan man ikke bede en medarbejder om at ligge og køre fra Ringsted til Ringe. Det ville simpelthen være for langt, understreger direktøren.

Den 1. januar 2018 overtager Glunz & Jensen de nye lokaler, og den 1. april 2018 rykker virksomheden sammen med sine ansatte officielt ind på den nye adresse i Nyborg.

Farvel Ringe: Arbejdspladser rykker til Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce