Farmor kom flyvende


Farmor kom flyvende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NR. BROBY: - Måtte du lave æselører, da du var barn, spørger Jytte Abildstrøm, da hun skal forklare titlen på sin 40-års jubilæumsforestilling.

Og det er da fjollet, at man ikke må holde styr på de gode historier ved at lave æselører, synes den rødhårede - og også på alle andre måder - farverige dame. Til jubilæumsforestillingen har hun ledt blandt sine egne æselører. Det har givet tekster af blandt andre H.C. Andersen, Halfdan Rasmussen og Selma Lagerlöf.

Forestillingen har kørt på hendes eget teater, Riddersalen på Frederiksberg, men nu har hun og det lille hold af teknikere og medspillere startet turbussen for at drage land og rige tyndt med forestillingen.

Det lille selskab gjorde første holdt på ruten i går. Stedet var Nr. Broby Skole, hvor SFO børn fra Nr. Broby og Allested-Vejle - små 100 i alt - så hendes forestilling.

Gammelt venskab

Det er ikke nogen tilfældighed, at Jytte Abildstrøm havnede i Nr. Broby. Det er faktisk gammelt venskab. Hun og Jette Grønvall, leder af Dragen, SFO'en på Nr. Broby Skole, har kendt hinanden siden 1982.

Dengang arrangerede Jette Grønvall musik og underholdning på Badstuen i Odense, og siden deres første møde, har de to været venner.

Flyvende farmor

Efter at have lavet børneteater siden 1964, må Jytte Abildstrøm dog erkende, at det er på grund af hendes rolle som "Flyvende Farmor" i filmen af samme navn, der giver hende en høj stjerne hos børn i dag.

I går vidnede både autografjægere og små breve fra børnene om, at hun er en populær dame.

- Fordi jeg holder af indholdet i filmen, gør det ikke noget, at det er den jeg er kendt for, bedyrer Jytte Abildstrøm, som altid bærer et budskab med til børnene.

Teksterne i jubilæumsforestillingen skal blandt andet få børnene til at indse, at det vigtige, er det under huden, og ikke det udenpå.

- Og de lytter søreme, siger Jytte Abildstrøm.

Farmor kom flyvende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce