Far takker for brev fra politiet


Far takker for brev fra politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ADVARSEL: Ringe Politi har sendt to breve til forældre, hvis børn har været ude på et skråplan

RINGE/RYSLINGE: En 14-årig dreng fra Kværndrup havde næppe forestillet sig, at faren ville få at vide, at sønnen en torsdag aften var passagerer i en bil, hvor både føreren og andre passagerer var påvirket af spiritus.

I et brev fra lederen af politistationen i Ringe, Svend Åge Rasmussen, fik faren imidlertid besked om sønnens færden.

- Vi synes, at det er uhensigtsmæssigt, at han på den vis færdes med spirituspåvirkede personer, men vi vil ikke fra politiets side foretage os yderligere. Dette er blot til orientering.

Sådan nogenlunde lød det i det brev, faren modtog.

Han er den første, der har modtaget et af de såkaldte bekymringsbreve, som politistationen i Ringe i samarbejde med Svendborg Politikreds indførte som et forsøg i slutningen af 2004.

Formålet er at skride ind på et så tidligt tidspunkt, at den unge ikke kommer ud på et skråplan, der måske kan føre til en kriminel løbebane.

Reaktionen fra faren, der modtog brevet, var en opringning til politiet med en tak for brevet.

Yderligere et brev er afsendt fra politistationen til et forældrepar.

I det tilfælde var det en 15-årig dreng fra Ryslinge, der kørte spirituspåvirket på knallert. Han blev observeret af betjente fra Svendborg Politi, da han kørte rundt i Ringe en lørdag nat.

- Jeg orienteres så af kollegerne i Svendborg og sender på den baggrund et brev til forældrene, fortæller Svend Åge Rasmussen.

Bekymringsbrevene har med succes været afprøvet i et par jyske byer, og på den baggrund er idéen taget op i SSP-udvalget i Ringe Kommune (samarbejde mellem politi, socialforvaltning og skoler). SSP-udvalget i Ryslinge Kommune har valgt at følge trop.

- Når vi sender et bekymringsbrev, vil vi orientere om det på de kvartalsvise møder i SSP-udvalget.

- På den måde kan børne- og ungeafdelingerne i kommunerne eller skolerne også gå ind, hvis der skal foretages yderligere, siger Svend Åge Rasmussen.

Far takker for brev fra politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce