Voldsramt mand forklarede, at han kun blev i forholdet, fordi han ville passe på sin lille søn
Med bøjet hoved og næppe hørlig stemme forsøgte en midtfynsk mand i går at forklare Retten i Svendborg, hvorfor han i årevis blev i et parforhold præget af konens vold både over for to børn og ham selv.

Politiet tilkaldt to gange

- Jeg forsøgte at stoppe hende, når hun slog sin datter, men så gik hun amok over for mig. Til sidst blev jeg kun, fordi vi har en lille søn sammen, og ham ville jeg ikke efterlade, sagde manden, som to gange, mens familien boede i Ryslinge, måtte tilkalde politiet.

- Hun hidsede sig op over småting og smed knive, vaser og også en dukkevogn efter mig. Engang nåede jeg lige at smække en dør i, og så hørte jeg, at hun huggede kniven i døren flere gange. En anden gang smed hun en kniv, så den sad fast i gulvet.

Sønnen bor hos faren

Engang blev manden såret, da kvinden snittede ham med en urtekniv, og det forhold bedømte retten til at være vold af særlig farlig karakter.

- Det sidste år af vores samliv sov vi ikke sammen. Jeg turde ikke ligge ved siden af hende, men låsede døren, når jeg gik i seng. Andre gange måtte jeg sove i bilen, forklarede manden, der i dag har den lille fælles søn boende hos sig.

Manden fortalte, at han kun én gang selv havde set konen slå datteren.

- Jeg kom ind og så, at hun stod med en gardinspiral og slog pigen, der sad i sofaen, fortalte han.

- Og da hun viste mig sin ryg efter morens slag med støvekosten, så var jeg klar over, at der måtte ske noget, og så kørte vi til skadestuen, sagde han.

Mens manden afgav forklaring, sad kvinden ved siden af sin forsvarer og kiggede ned i bordet.

Det var ham, der slog

Hun kunne kun delvist erkende sig skyldig i vold mod datteren, mens hun nægtede at have slået sin lille baby-søn og sin mand. Tværtimod var det ham, der slog hende, forklarede hun.

Bagest i lokalet sad en voksen søn fra et tidligere forhold.

I sit hjemland er kvinden blevet smittet med en uhelbredelig sygdom, og hun blev også dømt for ulovlig import af forskellig medicin fra sin søster i udlandet.

Den nu 11-årige datter er i dag anbragt i familiepleje.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
44-årig fynsk mor dømt for vold mod mand og børn

44-årig fynsk mor dømt for vold mod mand og børn

Mor dømt for at slå mand og børn

Mor otte måneder i fængsel for vold mod børn og mand