Fagprøve: Butikslærling udstiller make-up og hudpleje

Anne Sofie Clausen har valgt at fokusere på makeup og hudpleje ved sin fagprøve. Foto: Kurt Rasmusen

Fagprøve: Butikslærling udstiller make-up og hudpleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I denne uge vil der være ekstra aktiviteter i Matas i Ringe, når Anne Sofie Clausen skal vise, hvad hun har lært i de snart fire år, hun har været i gang med at uddanne sig til materialist.

Ringe: Der er lys i øjnene på 22-årige Anne Sofie Clausen, som netop har gjort klar til den vigtigste uge i sit uddannelsesforløb. Efter to år på handelsgymnasium kom hun i lære hos Matas i Ringe, hvor hun foreløbig har været i 18 måneder, og i disse dage er hun i gang med sin fagprøve, hvor hun skal samle al sin materialistviden op i et ugelangt projekt.

- Det bliver spændende og skræmmende på samme tid, for det bliver en uge, hvor jeg skal vise alt det, jeg har lært og bagefter vurdere, hvad der gik godt, og hvad der måske ikke gik så godt, så jeg kan kigge indad og se, hvad jeg kunne have gjort bedre, siger hun og viser nogle af de produkter frem, som hun vil koncentrere sig om.

Det bliver spændende og skræmmende på samme tid, for det bliver en uge, hvor jeg skal vise alt det, jeg har lært og bagefter vurdere, hvad der gik godt, og hvad der måske ikke gik så godt
Anne Sofie Clausen

Hud og kys

- Jeg har valgt at holde fokus på makeup og hudpleje, og så vil jeg udstille og forklare om nogle mærker og køre to konkurrencer, hvoraf den ene vil være en kyssekonkurrence, siger hun med et smil og forklarer at den går ud på at folk skal sætte deres læbestiftaftryk på et stykke papir, som bliver udstillet sammen med andres aftryk.

- Og vinderen bliver udvalgt af en person, der ikke ved, hvem der har deltaget i konkurrencen, fortæller hun.

Større projekt

Men for Anne Sofie Clausen er der også en dybere alvor bag fagprøven.

- Jeg startede før jul med forberedelserne, for der er mange ting, man skal igennem, siger hun og nævner varebestilling, produktion af flyers, planlægning af udstilling og aktiviteter samt udarbejdelse af produktbeskrivelser.

- Og så skal jeg også holde et morgenmøde for mine kolleger, hvor jeg fortæller, hvad der skal ske og pynte butikken og købe ind til kundeaftenen på torsdag, siger hun.

Men når fagprøven slutter lørdag 3. marts kan hun slappe af dagen efter i et hyggeligt selskab.

- Dér fylder jeg 23 år, og det skal fejres, siger hun med et stort smil og fortæller, at alvoren vender tilbage igen i perioden efter fagprøven.

- Jeg skal skrive en rapport, som skal afleveres 12. april, og 30. maj skal jeg forsvare mit arbejde, hvor jeg får en samlet karakter, og så er jeg forhåbentligt bestået som materialist, siger Anne Sofie Clausen.

Fagprøve: Butikslærling udstiller make-up og hudpleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce