Færre undersøgelser af børns sundhed


Færre undersøgelser af børns sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PRIORITERING: Sundhedsplejersker målretter indsatsen mod elever med særlige problemer

RINGE:Hovedparten af eleverne på skolerne i Ringe Kommune vil ikke så ofte som tidligere bliver undersøgt af en sygeplejerske eller læge. Til gengæld vil børn med særlige problemer få øget opmærksomhed.

Ved at skære ned på de rutinemæssige undersøgelser frigøres kræfter til en mere målrettet indsats. Det kan for eksempel være overfor børn med problemer med vægten eller andre sundheds- og trivselsmæssige problemer.

Efter oplæg fra sundhedsplejerskerne og skolesygeplejersken har politikerne i Børne- og Kulturudvalget godkendt ændringerne. De betyder, at der fremover gennemføres rutinemæssige undersøgelser på følgende klassetrin: Børnehaveklasse, 1. klasse, 3. klasse, 5. klasse, 7. klasse og 8. klasse.

Besøg i hjemmene

Kun i 1. klasse medvirker læge. I 9. klasse undersøges børnene igen af en læge, men ikke sygeplejerske.

357.000 kroner kan spares ved at sygeplejerskerne ikke skal foretage undersøgelser på fire klassetrin. De penge bruges nu i stedet til forebyggende indsats og arbejdet med børn med særlige problemer. Blandt andet er det meningen, at flere hjemmebesøg skal øget samarbejdet mellem hjemmene, så familien i højere grad kan inddrages.

Sundhedsplejerskerne og skolesygeplejersken peger på, at de kan udvælge særlige temaer som:

Overvægtige børn og deres familier (kost og motion). Pubertetsproblemer. Misbrugsforebyggelse (stoffer, alkohol, rygning). Skilsmissebørn.

Formanden for Børne- og Kulturudvalget, Lene Høsthaab (V), bakker helhjertet op om den ændrede anvendelse af ressourcerne.

- Hele udvalget finder det fornuftigt at målrette kræfterne, som foreslået af sundhedsplejerskerne og skolesygeplejersken, siger hun.

Færre undersøgelser af børns sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce