Færgeuheld bliver dyrt


Færgeuheld bliver dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Faaborg II" tilbage fra værft på torsdag

FAABORG-ØERNE: Uanset, hvad værftsregningen bliver, og hvor mange den skal fordeles mellem, så bliver fredagens uheld, hvor færgen "Faaborg II" ramte havneanlægget på Lyø, en ny økonomisk bet for kommunen.

Ifølge borgmester Bo Andersen (V) er der nemlig en selvrisiko på færgens forsikring på hele 300.000 kroner. Samtidig har Ø-færgen A/S de seneste dage måttet svinge Dankortet for at betale erstatningsfærgen "Cathrine K." samt det ærøske færgeselskab, der har hjulpet med fragt og passagerer.

Den nytiltrådte chef for Ø-færgen, Henrik Ingeman, kunne i går ikke redegøre for de præcise forsikringsforhold, men siger:

- Det her betyder endnu en økonomisk lussing, men i første omgang drejer det sig om at servicere passagererne bedst muligt.

Efter flere dage på værft vil "Faaborg II" være klar til at genoptage sejladsen på øhavet i overmorgen.

- Vi er begyndt at tage reservationer ind til torsdag morgen, siger færgechefen.

Den stærkt skrantende økonomi i færgeselskabet blev i går diskuteret af politikerne i Økonomiudvalget. Politikerne vedtog en midlertidig redningsplan, der skal forebygge et kæmpe underskud og sørge for, at selskabet kan betale regningerne. Redningsplanen blev dog lagt før fredagens uheld og før en gearskade til 200.000 kroner.

- Det er desværre ikke sidste gang, vi har den sag på dagsordenen i år, men det er øboernes kommunevej, så vi er nødt til at betale, siger borgmester Bo Andersen.

Færgeuheld bliver dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce