Fængselsansatte i Ringe frygter lukning

Nybyggeri og få få fanger giver overkapacitet i fængslerne, og derfor skal der skæres ned, og det kan betyde lukning af fængslet i Ringe. Arkivfoto: John Fredy

Fængselsansatte i Ringe frygter lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringe Fængsel er truet af lukning, fordi man blandt andet med et nyt fængsel på Falster har fået en overkapacitet. Medarbejderne har ondt i maven, siger lokal tillidsmand.

Ringe: 129 arbejdspladser på fængslet i Ringe risikerer at forsvinde, for fængslet er i fare for at blive lukket på grund af overkapacitet i fængsler og arresthuse rundt om i landet.

Lige nu er der politiske forhandlinger i gang om en flerårsaftale med Kriminalforsorgen, og den aftale kommer til at betyde, at der skal nedlægges pladser i landets fængsler og arresthuse.

Hos tillidsrepræsentant for betjentene i Ringe Fængsel, Steen Østerberg, er der en stor bekymring for, at det rammer ham og de andre ansatte.

- Jeg håber det ikke, men jeg frygter, at vi er i spil. Det bygger jeg på, at vi har to lukkede afdelinger, fordi vi på landsplan mangler personale, og vi lige nu låner personale ud til Nyborg, der har et højt sygefravær på grund af den her skudepisode, siger Steen Østerberg.

- Vi kan godt se, at vi er et lille lukket fængsel, og derfor vil det være nemt at lukke os fremfor andre. Jeg har for længe siden, og det har forbundet også, bedt om en afgørelse, for alle ved godt, at denne mulighed er tilstede. For at sige det lige ud, så har vi alle ondt i maven. For det er ikke realistisk at tro, at ansatte i fængslet i Ringe flytter med til Falster, lyder det fra tillidsrepræsentanten.

Ringe Fængsel
 Ringe Fængsel blev taget i brug i 1976.

Ifølge fængslets hjemmeside er der 129 medarbejdere. Det er inklusiv administrationen og andre civilt ansatte. 

Der er plads til 86 indsatte, og det er fortrinsvis unge under 24, som dømt for vold, røveri og narko, der er indsat i fængslet.

Den nye flerårsaftale, som der forhandles om lige nu, træder i kraft fra årsskiftet.

 

Christiansborg alarmeret

Borgmester Christian Thygesen (V) er orienteret omkring situationen, og den tager han alvorligt.

Han peger på Storstrøm Fængslet på Falster som en af årsagerne til, at der er en overkapacitet. Fængslet, som er landets næststørste, blev taget i brug i september i år.

- Det gjorde man som en del af udflytningen af statslige arbejdspladser, og der har vi så gjort opmærksom på det uheldige i, at man så reelt kommer til at flytte arbejdspladser fra eksempelvis Ringe og Fyn til Storstrøm, og det var ikke lige det, som var hensigten med udflytning af arbejdspladser, påpeger Christian Thygesen, som har gjort Venstres lokale folketingskandidat, Jane Heitmann, opmærksom på problematikken.

- Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at sikre, at de lokale arbejdspladser bliver i Ringe. Jeg er meget opmærksom på, at arbejdspladser bliver på Fyn, og derfor er jeg også i dialog med Venstres retsordfører, siger Jane Heitmann.

Krise for medarbejderne

Formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, vurderer, at det ikke er politikerne, der peger på lukninger.

- Jeg tror, at alle uden for København er trykket af, at noget skal lukke. Der indgår i aftaleforhandlingerne en kapacitetstilpasning, men jeg tror ikke, at det er en politisk beslutning om, hvad der skal lukke. Det tørrer man af på Kriminalforsorgen, siger Kim Østerbye.

Både han og Steen Østerberg forventer, at der først ligger en aftale efter kommunalvalget.

- Hvis det bliver en realitet, så er det en krise for medarbejderne. Vi er ikke interesseret i at miste vores arbejdsplads, og når det handler om statslige arbejdspladser, står Fyn ikke først for. Så der bliver Fyn kørt over, siger Steen Østerberg.

Fængselsansatte i Ringe frygter lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce