Fælles kulturkalender skrinlagt

Formand for Kulturparaplyen, Steen Virkelyst: For dyrt at udgive fælles oversigt over fritidstilbud.

Fælles kulturkalender skrinlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerne får ikke en samlet oversigt over aktiviteter med posten. Det vil være for dyrt, mener Kulturparaplyen

FAABORG-MIDTFYN: For nylig dumpede det nye program for AOF Midtfyn ind ad brevsprækken i 15.000 midtfynske hjem. Til gengæld må borgerne spejde forgæves efter et samlet katalog over de mange aktiviteter, som kommunens foreninger kan tilbyde.

Det var ellers et erklæret mål for Kulturparaplyen - en fællesorganisation, der har 30-35 kulturelle foreninger på medlemslisten. Efter lange overvejelser har man nemlig besluttet helt at skinlægge idéen, fortæller formand Steen Virkelyst.

Farvel til en kæphest

- Vi arbejder lige nu på at lave vores vedtægter om, så vi i stedet vil koncentrere os om at hjælpe foreningerne med at søge fondsmidler til enkeltstående projekter. Vi fandt ud af, at hvis idéen om en fælles kalender skulle blive til noget, ville det nærmest kræve en fuldtidsansat medarbejder. Det ville være alt for dyrt, for i sidste ende ville regningen ende hos foreningerne selv, forklarer han.

Det argument kan Marianne Mortensen, leder af Midtfyns Husflid, godt forstå. Og som medlem af Kulturparaplyens bestyrelse bakker hun op om beslutningen. Alligevel er hun skuffet, både personligt og på vegne af foreningen.

- Det har været en af mine kæpheste lige fra begyndelsen, at vi skulle have en fælles kulturkalender for hele kommunen. Vi har ikke råd til at sende materiale ud til samtlige husstande, og jeg kan da godt frygte, at enkelte af vores kurser ikke bliver til noget, fordi folk ikke ved, de findes, siger hun.

Steen Virkelyst afviser ikke, at der kan være foreninger, for hvem en fælles kulturkalender kunne være en fordel. Men omvendt er der andre, der ikke kan klare sig med én årlig udgivelse. Med andre ord vil det være nødvendigt med en ny kalender hver anden eller tredje måned, og det er ikke realistisk, mener formanden. Han peger også på, at en fælles udgivelse hurtigt kan vokse sig stor, måske helt op til 100 sider.

Nettet er fremtiden

- Samtidig er det ikke alle foreninger, der har et behov for at komme ud til borgere i hele kommunen. I LOF Midtfyn, hvor jeg også sidder i bestyrelsen, vil vi hellere lave vores eget materiale. Så er vi sikre på at ramme målgruppen, siger han.

I AOF Midtfyn er man enig i, at en fælles kalender ikke kan stå alene.

- Jeg tror ikke på, at vi ville få lov til at fylde 30 sider i en kulturkalender, sådan som vi gør det i vores eget blad. Men de to ting kan supplere hinanden, siger formand Marianne Tuxen.

Skoleleder Anette Ravn ser omvendt en risiko for, at små foreninger drukner i en fælles udgivelse, hvis de kun kan lægge beslag på måske én ud af 100 sider.

I Midtfyns Husflid sætter man nu sin lid til omtale i ugeavisen og så selvfølgelig foreningens egen hjemmeside. Ifølge Steen Virkelyst er især det sidste en rigtig god idé. Han giver ikke meget for påstanden om, at en ren internetbaseret løsning vil afskære pensionister fra at få de nødvendige oplysninger.

- I dag har de fleste adgang til nettet og kan finde ud af at bruge det. Eller også kender de nogen, der kan, siger han og henviser til, at kommunen arbejder på en fælles kalender på nettet.

Mere indbydende

Ifølge kulturkonsulent Jesper Hedegaard er den tæt på at være klar, når først en række tekniske problemer er løst. Kalenderen får navnet "Det sker" og vil blandt andet være tilgængelig via kommunens hjemmeside.

Her kan man allerede i dag se aktiviteter under menupunktet "Kalender", men den nye bliver mere indbydende, lover han.

Fælles kulturkalender skrinlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce