Fældet af to lærlinges forklaringer: Mester fik voldsdom for knytnæveslag

Retten i Svendborg dømte en 42-årig produktionsleder for vold mod en lærling. Mester forklarede ellers, der var var tale om joviale puf i maven, men vidner sagde, han havde slået med knytnæveslag.

Fældet af to lærlinges forklaringer: Mester fik voldsdom for knytnæveslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leder af produktionsvirksomhed i Faaborg fik en dom på fire måneders betinget fængsel for knytnæveslag mod lærling. Det hele var ment som en spøg, siger han.

Faaborg: En 42-årig leder af en mellemstor produktionsvirksomhed i Faaborg blev onsdag ved byretten i Svendborg idømt 40 dages betinget fængsel for vold mod en lærling. Den 42-årige kommer til at aftjene 60 timers samfundstjeneste, før hans tavle er ren igen.

Ifølge mesters egen forklaring er der tale om en stor misforståelse efter en episode på virksomheden 17. august sidste år. Ifølge hans forklaring havde han bare ønsket at virke jovial, da han gav sin lærling nogle venskabelige dunk i maven i forbindelse med, at han udstak en arbejdsopgave.

Men sådan oplevede hverken offeret eller en anden lærling, der overværede episoden, stemningen, og de to lærlinges forklaringer kom altså til at fælde mester og plette hans straffeattest.

Mester slog ham med fire-fem knytnæveslag i maveregionen. Det var ikke voldsomt, men heller ikke i pjat.
Vidne til voldsepisode på produktionsvirksomhed i Faaborg.

Ingen smil på læberne

Helt tilbage i oktober fortalte lærlingen, der var blevet slået, i retten:

- Jeg syntes ikke, det var sjovt, og der var ikke noget smil på hans læber.

Først onsdag formiddag blev de øvrige vidner afhørt, og her kunne en medlærling, der var eneste vidne til episoden, bekræfte kollegaens fremstilling.

- Han (mester, red.) slog ham med fire-fem knytnæveslag i maveregionen. Det var ikke voldsomt, men heller ikke i pjat, og jeg kunne se, han (lærlingen, red.) blev meget chokeret, forklarede medlærlingen i retten.

Ifølge hans forklaring var mester blevet ophidset, da han ikke mente, lærlingen havde hørt efter en arbejdsinstruktion.

Ville ud af kontrakt

Efter episoden var der ikke yderligere meningsudveksling, og lærlingen fortsatte med at passe sit job resten af dagen, og måske var sagen ikke havnet i retten, hvis ikke hans medlærling havde henvendt sig til sin fagforening, det besluttede at gå til politiet.

Sagen fik i retten en lille krølle, da det kom frem, at offeret i dagene op til konflikten havde en kontrovers med mester omkring sin lærlingekontrakt. Lærlingen havde haft en del sygefravær og måtte derfor se sit lærlingeforløb forlænget til januar 2019, selv om det egentlig skulle være sluttet i september 2018. Det havde han selv skrevet under på, men alligevel var han utilfreds.

Så sent som dagen før episoden med mester havde han brokket sig til "voksne" kolleger.

- Han var egentlig glad for arbejdspladsen, men ville ikke have forlænget lærlingetiden, og det brokkede han sig over. Jeg følte, han misbrugte situationen med mester til at komme ud af ansættelsesforholdet, fortalte en kollega, som den dømtes forsvarer, Jess Lykke Gregersen, havde indkaldt som vidne.

Modtog dommen

Den forklaring tillagde retten dog ikke nogen vægt, og mester endte altså med at få en relativt mild dom, blandt andet fordi han ikke tidligere er straffet og har det, som retten kalder "gode personlige forhold".

- Du bliver dømt på, at de to lærlinge ikke oplevede, der blev slået for sjov. Det lægger retten til grund. Du har instruktionsbeføjelser over for lærlingen, der tilhører den nederste del af hierarkiet. Man slår altså ikke på sit personale på en arbejdsplads. Det er det signal, retten gerne vil sende, sagde dommer Kim Ottesen i sine afsluttende bemærkninger.

Den 42-årige produktionsleder modtog dommen på 40 dages betinget fængsel og 60 timers samfundstjeneste.

Fældet af to lærlinges forklaringer: Mester fik voldsdom for knytnæveslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce