Snart lukker Kiwi i Nr. Lyndelse, og nu kæmper en tilflytter for at skaffe en ny dagligvarebutik til byen.

Snart 400 sympatisører vil have en Rema 1000-butik til Nr. Lyndelse, når Kiwi-forretningen i byen lukker inden længe.

41-årige Morten Valter Bech står bag Facebooksiden "Rema 1000 til Nr. Lyndelse på Fyn", der på få dage har høstet stor opbakning i lokalområdet.

- Nr. Lyndelse er et område, der udvider sig med nye byggegrunde, og der kommer Carl Nielsen Legepark, og så synes jeg, det er lidt af en skandale, at Kiwi-butikken lukker. Det er et tab for området, at der kun er én dagligvarebutik tilbage (Superbrugsen, red.), i et område, som kommunen satser på med hensyn til tilflyttere og det nye supersygehus, forklarer 41-årige Morten Valter Bech.

Han læste den anden dag, at Rema 1000 har planer om at åbne 130 nye butikker i Danmark de kommende år.

Derfor tager Morten Valter Bech i første omgang kontakt til dem, men er parat til at skifte navnet på Facebooksiden til Netto eller andre discountbutikker, hvis Rema 1000 vender tommelfingeren nedad.

Rema 1000's udviklingskontor for Fyn og Jylland kan endnu ikke sige, om Nr. Lyndelse kan komme i spil, når de mange butikker skal opføres.

- Jeg er ikke så lokalkendt på Fyn, så det gør en ting. Den udmelding, vi er kommet med, at vi gerne vil åbne nye butikker, har givet lidt travlhed på telefonen. Vi behandler dem i den grad, vi får dem ind. Vi er nødt til at have noget konkret at kigge på, inden vi kommer med en udmelding, siger udviklingschef Mads Nielsen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis og på www.mitfyn.dk torsdag.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Rema 1000-projekt kan koste ejendomme

Rema 1000-projekt kan koste ejendomme

2
Rema1000 er lun på denne grund

Rema1000 er lun på denne grund

Nyt sted: Rema 1000-projekt i Nr. Lyndelse droppet

Nyt sted: Rema 1000-projekt i Nr. Lyndelse droppet