Der er knubbede ord på Facebook om den undersøgelse af arbejdsmiljøet, som Faaborg-Midtfyn Kommune for nylig har gennemført. Blandt andet kritiseres undersøgelsen for manglende anonymitet og selektive spørgsmål.

Faaborg-Midtfyn: - Denne undersøgelse er en omgang fup. Man stiller spørgsmålene efter, hvordan man vil have svar. Vi er bestemt ikke bange for at give vores mening til kende, så var vi vist blevet fyret for længe siden.

Så kontant reagerer en af kommunens egne medarbejdere, Camilla Veber, på omtalen af Faaborg-Midtfyn Kommunes nye undersøgelse af trivslen blandt de 3500 ansatte.

Som flere andre giver hun på Facebook udtryk for, at hun bestemt ikke deler borgmester Christian Thygesens og kommunaldirektør Helene Bækmarks glæde over resultatet af undersøgelsen. Ifølge rapporten er tre ud af fire medarbejdere meget tilfredse med deres job.

Såvel på fyens.dk som på facebook-gruppen Vores Faaborg er der hård kritik af undersøgelsen. Den kritiseres blandt andet for manglende anonymitet, for lav svarprocent og for udformningen af spørgsmålene, så man får de ønskede svar.

- Dem, der har udarbejdet undersøgelsen, var så kloge ikke at inddrage topledelsen. Undersøgelsen omhandlede kun det område, man arbejdede i, dermed trivslen i gruppen og trivslen med din nærmeste leder. Derfor har der ikke været mulighed at udtrykke sin ultilfredshed, ej heller uddybe sine synspunkter, skriver Thomas Albertsen på fyens.dk.

Og samme sted skriver en tidligere ansat ved Faaborg-Midtfyn Kommune, Karen Friis Wandall: Hver enkelt arbejdsplads kan få en evaluering på, hvad de skal gøre for at bedre arbejdsmiljøet - ja så, så svarene kan tilbageføres til hver enkelt arbejdsplads. Borger det for anonymiteten?

- Sikke en gang lort.... Trivselsundersøgelse kan ikke bruges til andet end at tørre en vis legemsdel i, skriver Jacob Krogh på Vores Faaborg.

- Hvis de adspurgte alle kunne få 1,8 mio. i fratrædelsesesgodtgørelse, gad vide hvordan resultatet så var faldet ud, spørger Palle Rasmussen på Vores Faaborg.

Har man lyst til at se nærmere på de spørgsmål, der er stillet til kommunens medarbejdere, så er der link til skemaet nedenfor, ligesom der er mulighed for at gå i dybden med selve rapporten om trivselsundersøgelsens resultater.

  • Af: