Faaborg: Tilflytteren Hanne Mogensen er faldet så pladask for Faaborg, at hendes arbejdsliv og fritid flyder sammen i én stor kærlighedsaffære med den sydfynske idyl.

Med udsigt til øhavet fra sit kontorfællesskab i Det gule Pakhus, driver hun sin grafiske designvirksomhed Brand Stuff, og meget af fritiden går såmænd også med at opleve og fortolke Faaborg herligheder.

For nylig holdt hun på Cafe Soze i Faaborg fernisering på en serie grafiske bearbejdninger af ikoniserede Faaborg-motiver, som man fra onsdag kan købe på Turistkontoret, dels som plakater, dels som postkort.

- Ja, jeg er blevet superglad for Faaborg, og jeg kan slet ikke lade være med at arbejde med de skønne indtryk jeg møder. Jeg elsker virkelig mit fag, altså at finde gode grafiske løsninger til mennesker og virksomheder, der skal bruge det professionelt. Men der er sket noget med mig, efter jeg er flyttet hertil. Jeg har overskud til at være kreativ ud over det, jeg lægger i mit job. Faaborg er et ret stille sted, jeg føler mig grounded på en helt anden måde, end jeg gjorde i København, siger Hanne Mogensen.

- Jeg kommer meget mere ud. Og når jeg har slået mine streger på blokken, så må jeg bare hen til computeren og arbejde videre med den grafiske fremstilling. Du kan godt sige, at jeg er faldet for idyllen, stokroserne, bondehusene og livet på øhavet, men jeg vil gerne prøve at koble det op i nutiden ved at give det et grafisk udtryk, forklarer Hanne Mogensen.

Tre ikoner

Hun er 49 år og uddannet ved den grafiske højskole.

De tre ikoner, hun har haft gennem pc'en, er Svanninge Bakker, Klokketårnet og Øfærgen.

Selv om det forekommer så oplagt, at de nu er blevet plakatminder, som man kan tage med sig fra Faaborg, så var det lidt af en tilfældighed, der omsatte tanke til karton.

- Vores kontorfællesskab fik besøg af den nye turistmanager Mads Sletbjerg, der skulle se lidt på byen, og da han så mine grafiske motiver, foreslog han straks at lave plakater med dem, lyder det fra Hanne Mogensen.

- Nu har jeg lavet et lille firma til formålet "Made in Faaborg - proudly", så der skal nok komme mere, smiler Hanne Mogensen.

  • Jørgensen_Anne

    Af:

    Journalist på redaktionen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og UgeAvisen Faaborg. Er 31 år og bosat i Faaborg.