Faaborgs ældste boyband stopper

Black Batmen som de så ud i 2014. Fra venstre er det Karl Petersen, Benny Nielsen, Niels Juhl Andersen, Arne Lund og Tommy Holm.
Foto: Kim Rune

Faaborgs ældste boyband stopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festen slutter den 24. januar på Magasingaarden.

Her bliver det sidste gang, man kan opleve det legendariske Faaborg-orkester Black Batmen live. Det skriver orkestret i en pressemeddelelse.

Trommeslager Niels Juhl Andersen (Tecla) forklarer bandets exit på denne måde:

- Alting har sin tid, og vi stopper på toppen. Der er ingen sygdom eller uvenskab inde over. Vi har bare besluttet, at tiden er kommet til at takke af, og vi har haft det rigtig sjovt, fortæller han.

Afskedskoncerten på Magasingaarden søndag den 24. januar mellem 14 og 17 bliver også med deltagelse af bandets stifter, Tommy Holm, der vil medvirke på et par numre.

- Vi vil gerne holde en fest med de trofaste fans, der har fulgt orkestret igennem de mange år, siger Niels Juhl Andersen.

Black Batmen er et af de meget få orkestre med rod i 1960'erne, der kan prale af en besætning med lutter originale medlemmer.

Orkestret blev startet for 52 år siden i Holms Snedkerværksted i Klostergade og havde sin glansperiode i perioden 1964-1968 med egen fanklub, "road manager" og en enkelt pladeindspilning.

I den periode spillede de til en masse arrangementer i det ganske land og nåede såmænd også helt til Tyskland.

Det hele kulminerede i 1967, hvor 3400 ellevilde teenagere i Fyns Forum hyldede Black Batmen som årets fynsmestre i pigtrådsmusik.

Derefter holdt orkestret en lille pause på 34 år, men i 2002 blev bandet gendannet med original besætning bestående af: Elo Palander, Tommy Holm, Karl Petersen, Arne Lund, Benny Nielsen og Niels Juhl Andersen.

Comebacket var vellykket, og de seneste 13 år har budt på mange oplevelser for orkestret, der med cirka 20 engagementer årligt har haft nok at se til. Blandt andet er det blevet til en række koncerter i "Rock med rynker"-regi.

Om det er helt og endegyldigt slut med Black Batmen er dog et åbent spørgsmål. Det har Tommy Holm svaret på, for det er nemlig ham, der ejer rettighederne til navnet.

- Der kommer til at ske noget andet, men det er jeg ikke meget for at løfte sløret for nu. Men afskedskoncerten markerer et farvel til Black Batmen i den nuværende besætning, siger han.

Der kan reserveres billetter til afskedskoncerten på Magasingaarden, hvor der også arrangeres en buffet fra klokken 12.

Entre til koncerten er 100 kroner, der betales ved indgangen.

Og sådan så de lovende unge mænd ud i 1967 - som fynsmestre i pigtrådsmusik.
Og sådan så de lovende unge mænd ud i 1967 - som fynsmestre i pigtrådsmusik.
Foto: Kim Rune

Faaborgs ældste boyband stopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce