Faaborgenser dømt for to gange vold

25-årig voldsmand fik onsdag fire måneders fængsel ved retten i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager

Faaborgenser dømt for to gange vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25-årig skal fire måneder i fængsel for knytnæveslag og skalle.

Faaborg: En 25-årig faaborgenser fik onsdag ved retten i Svendborg sin tredje voldsdom, og denne gang viste retssystemet tænder i form af en ubetinget fængselsstraf.

Fire måneder skal den unge kontanthjælpsmodtager ind og afsone for to tilfælde af vold.

Den ene episode fandt sted natten til den 27. januar 2018 bag Heliosteatret i Faaborg. Her gav den 25-årige sin "fætters mor" - som hun blev beskrevet i retten - et knytnæveslag i ansigtet, efter de lidt tidligere på aftenen havde haft et sammenstød på værtshuset Klokken. I retten beskrev den forulempede kvinde, hvordan hun på et tidspunkt havde forladt Klokken sammen med en bekendt for at gå ned til "Peters" for at få en øl.

Bag Helios-teatret bemærker hun, at den 25-årige var fulgt efter dem, og han råbte hende an. "Hvad blander du dig for din fede so", råbte den 25-årige, og kort efter tildelte han kvinden et knytnæveslag i ansigtet, så hun væltede omkuld.

- Jeg har stadig et blåt mærke efter det, selv om det er flere måneder siden, forklarede kvinden i retten.

Den tiltalte havde tidligere forklaret, at det var med flad hånd, han slog, men ellers huskede han ikke meget. Han måtte melde pas på anklagerens spørgsmål, om hvorfor han gjorde det.

- Jeg var meget beruset, og gik til psykiater, forklarede han.

Dit stikkersvin

Den anden volds-episode fandt sted den 27. december 2017, og den var set med anklagerens øjne noget mere alvorlig. Her var der nemlig tale om, at den 25-årige havde lokket en tidligere bekendt hen på Remas parkeringsplads ved 22-tiden om aftenen under påskud af, at han ville betale en narkogæld. Men det var noget helt andet, han ville. Den bekendte var nemlig blevet afhørt af politiet i forbindelse med et biltyveri og et efterfølgende færdselsuheld den 23. november på Assensvej ved Broby, og i den forbindelse havde han forklaret politiet, at det var den 25-årige, der sad ved rattet i den stjålne bil, da den forulykkede.

På Remas P-plads konfronterede den 25-årige kammeraten med dette og nåede også at kalde ham et "stikkersvin", inden han tildelte ham en "skalle", der fik blodet til at løbe fra næsen.

I retten afviste den 25-årige, at der var tale om en skalle. De havde stået meget tæt - pande til pande, som han forklarede - men hvis han havde ramt den anden, måtte det være sket ved et uheld.

Den forklaring blev dog skudt ned af offerets stedfar, der sad i sin bil på Remas P-plads og overværede hele scenariet, der udspillede sig lige uden for hans bil. I retten forklarede han, at den 25-årige helt bevidst havde taget hovedet tilbage og nikket hans stedsøn skallen.

Trods sin unge alder har den 25-årige allerede adskillige domme for vold og hærværk på sit synderegister, og det var en enig domsmandsret, der fandt det bevist, at han havde begået de to tilfælde af vold. Dommeren understregede, at det var en skærpende omstændighed, at "skalleepisoden" skete som konsekvens af en forklaring, der var afgivet til politiet.

På grund af manglende beviser blev den 25-årige frikendt for at begået et hærværk på Klokken den 27. januar.

Faaborgenser dømt for to gange vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce