Faaborg: I kølvandet på leveringer af fartøjer til mandskabstransport og andre arbejdsbåde til Norge følger nu leveringen af en 15 meter lang højtryks-spulebåd til norske Akva Group. Det skriver værftet Tuco Marine i en pressemeddelelse.

Den 15 meter lange arbejdsbåd er designet efter mange opfordringer til Tuco Marine om at udvide den såkaldte ProZero-serie af arbejdsbåde med fartøjer til den såkaldte akvakultur-industri, altså opdræt af for eksempel fisk, krebs og vandplanter. Tuco Marine tog udfordringen op, og ingeniører har sammen med ledende eksperter på området for akvakultur udviklet en båd, der nøje passer til industriens krav.

Båden er bygget af kompositmaterialer. Dette reducerer fartøjets vægt og derfor og med og to indenbords dieselmotorer kan fartøjet fuldt lastet nå en fart på over 33 knob.

- Vi er henrykte over at kunne levere dette fantastiske fartøj, siger Jonas Pedersen, direktør hos Tuco Marine, i pressemeddelelsen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.