Faaborg satser stort på krydstogtskibe

Målebåndet fra Lars Pedersens tøjbutik skal lægges ud mange gange, før han og Mads Rye Sletbjerg når ud på de 175 meter, som "M/S Deutschland" fylder. Det vil fylde hele kajen her, og de to skibe fra Blue Star Line må sejle væk de to dage, hvor krydstogtskibet kommer. Foto: Palle Søby

Faaborg satser stort på krydstogtskibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det 175 meter lange krydstogtskib "M/S Deutschland" anløber Faaborg 5. og 17. juli. Shopping Faaborg, Faaborg Havn og Visit Faaborg er gået sammen om at gøre de to dage til en fest både for skibets 700 gæster, alle andre turister og lokalbefolkningen.

Faaborg: Torsdag 5. juli og tirsdag 17. juli bliver der fest i Faaborg.

De to dage får byen besøg af det tyske krydstogtskib "M/S Deutschland", som sidst var i Faaborg i 2012.

Shopping Faaborg, Faaborg Havn og Visit Faaborg er gået sammen om at skabe det hidtil største setup i forbindelse med et krydstogtskibs anløb til Faaborg.

Skibet ankommer klokken 8.00, og på havnen vil Faaborg Kanonerlaug og H.C. Andersen Paraden stå klar til at byde skibet med 700 gæster og 300 besætningsmedlemmer velkommen.

Det bliver i sig selv lidt af en manøvre at få skibet til kaj. Det er 175 meter langt og er dermed et af de største skibe, der overhovedet kan lægge til i Faaborg.

Det vil fylde hele den kaj, hvor Blue Star Line i øjeblikket har to skibe liggende, som begge må sejles væk, når M/S Deutschland kommer.

- Det bliver vildt. Vi får et højhus for en dag, siger turistmanager Mads Rye Sletbjerg.

Programmet 5. og 17. juli
Krydstogtskibet "M/S Deutschland" anløber Faaborg torsdag 5. og tirsdag 17. juli.8.00: krydstogtskibet ankommer. Faaborg Kanonerlaug og H.C. Andersen Paraden tager imod på kajen.

8.30: Stort morgenbord på Torvet med kaffe og rundstykker til alle, sponseret af Sydbank, Jyske Bank og Sparekassen Sjælland-Fyn.

9.00: Butikkerne åbner med morgentilbud.

9.00-17.00: Kunstnermarked i gågaden med 14 kunstnere.

11.00: Gratis guidede byvandringer.

12.00-15.00: Silvermoon Jazzband spiller (5. juli ved Sommergalleriet og 17. juli på Torvet).

15.00: Vægterture på tysk.

17.00: "M/S Deutschland" sejler fra Faaborg.
Sådan så det ud, da
Sådan så det ud, da "M/S Deutschland" sidst var i Faaborg i 2012. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

En festdag for alle

Klokken 8.30 er der stort morgenbord med kaffe og rundstykker til alle på Torvet, butikkerne er klar med morgentilbud, hele dagen er der kunstnermarked i gågaden, der bliver jazzmusik i byen, gratis byvandringer og vægterture på tysk, inden krydstogtskibet sejler videre klokken 17.

- Kanonerlauget og H.C. Andersen Paraden skal jo gerne lokke gæsterne ud af skibet og op i byen. Og så vil vi ellers gøre det til en festlig dag, ikke bare for krydstogtgæsterne, men også for alle andre turister, der er i området, og selvfølgelig for lokalbefolkningen. Og så håber vi da også, det kan give lidt omstæning i byens butikker og restauranter, siger Lars Pedersen, eventansvarlig i Shopping Faaborg.

- Vi fra turistkontoret vil stå klar med en pavillon nede på anløbskajen hele dagen. Det er jo en optimal måde at brande Faaborg. Gæsterne kan gå lige fra skibet og direkte op i byen. Forhåbentlig kommer nogle af dem igen en anden gang. Det er jo helt unikt, at vi her har både industrihavn, færgehavn, lystbådehavn og fiskerihavn - og så oven i købet dejlig rent vand, så man kan bade i havnen, nævner Mads Rye Sletbjerg.

Lars Pedersen fra Shopping Faaborg og Mads Rye Sletbjerg fra Visit Faaborg har sammen med havnechef Lars Olsen og kunstner Lisbeth Kaare strikket programmet sammen for de to dage i juli, hvor
Lars Pedersen fra Shopping Faaborg og Mads Rye Sletbjerg fra Visit Faaborg har sammen med havnechef Lars Olsen og kunstner Lisbeth Kaare strikket programmet sammen for de to dage i juli, hvor "M/S Deutschland" anløber Faaborg. Foto: Palle Søby

Faaborg er eftertragtet

Lars Pedersen og Mads Rye Sletbjerg ser også arrangementet som en prøve på det samarbejde, der skal føre til en sammenlægning af de tre foreninger, Shopping Faaborg, Visit Faaborg og Vores Faaborg & Egn.

En del af krydstogtgæsterne vil tage på udflugter, for eksempel til Egeskov, og da mange af dem er på "all inclusive", vil de formentlig spise om bord på skibet.

- Men derfor kan de jo godt sætte sig og nyde et glas hvidvin, mens de lytter til jazzmusik i byen, så jeg tror helt sikkert, det vil give noget til restauranterne og caféerne, forventer Lars Pedersen.

- Krydstogtrederierne holder jo øje med hinanden. Så når de andre ser, at et rederi kommer til Faaborg to gange, begynder de måske at blive nysgerrige. Så Faaborg er ved at blive eftertragtet som krydstogtby, siger Mads Rye Sletbjerg.

- "M/S Hamburg" har meldt sin ankomst søndag 12. maj 2019, og lørdag 3. august 2019 kommer "M/S Deutschland" igen på besøg i Faaborg, siger Lars Pedersen.

Bag kunstnermarkedet står Lisbeth Kaare fra Sommergalleriet og Linda Enevoldsen fra fra Tøj & Kunst. 14 kunstnere har meldt sig som deltagere.

Det smukke krydstogtskib
Det smukke krydstogtskib "M/S Deutschland" - her i en af de norske fjorde.
"M/S Deutschland" passerer St. Pauli Landungsbrücken ved udsejlingen fra Hamburg.

Faaborg satser stort på krydstogtskibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce