Faaborg med i kampen om at begrænse madspild

Brugsuddeler Flemming Munkesøe med en af de poser, som Super Brugsen lige nu har tre til salg af om dagen. Men til foråret skulle tallet gerne komme op på 6-10 stykker. Foto: Liselotte Kodahl

Faaborg med i kampen om at begrænse madspild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Super Brugsen er en af de foreløbig tre butikker i Faaborg, hvor man kan købe varer til billige penge gennem app'en Too Good To Go. Det er varer, som ellers ville blive kasseret.

Super Brugsen, uddeler Flemming Munkesøe:

Hvornår kom I med i To Good To Go, og hvilke overvejelser gjorde, at I valgte at deltage i kampagnen?

- Vi kom med i samarbejdet i september 2017, så det er forholdsvis nyt for os. Vi har dog haft muligheden i "kikkerten" et stykke tid, men ventet på, at løsningen blev tilgængelig for os. Det er vigtigt for mig, at vi i butikken signalerer, at vi er ansvarsbevidste og undgår unødigt spild. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi er blevet en del af To Good To Go. Det er et genialt koncept. Ud over vi har fokus på det miljørigtige, er vi samtidig med til at begrænse det vanvittige madspild. Løsningen kan jeg stå inde for, da vores poser kun indeholder friske og ordentlige varer. Super Brugsen Faaborg, vil absolut fortsætte med samarbejdet fremadrettet.

Hvor meget mad har I tilgængeligt dagligt, hvad indeholder den typisk, og har I planer om at udvide jeres sortiment med supplerende fødevarer?

- Aktuelt har vi tre poser tilgængelige hver dag, og vi får solgt dem alle. Vi har dog planer om i marts at udvide antallet til 6-10 poser dagligt. I dag indeholder vores poser typisk en hel del bagerbrød, dvs. rugbrød, franskbrød, flutes og kager. Derudover kan der være oste og andre varer også. Vi regner med at udvide vores sortiment i poserne i marts, hvor der også vil være kølevarer, delikatesse og pålæg at finde samt frugt og grønt. Det er dog således, at hvis poserne indeholder frugt og grønt, skal disse jævnfør lovgivningen være pakket i poser for sig, så det giver os lidt mere arbejde, men vi gør det gerne for at begrænse vores madspild. Via en app på din telefon finder du vores butik. Her kan du bestille og købe posen med det samme direkte i app'en. Du får herefter en bekræftelse på mail og SMS omkring køb og tidspunkt for afhentning. Her i Super Brugsen kan man hente poserne dagligt i tidsrummet 18.30-19.00, i vores kiosk. Vi tager 29 kroner for en pose med blandede varer. Indholdet i poserne vil variere fra dag til dag, da det vil afhænge af, hvilke varer vi står tilbage med, når dagen er slut.

Hvor meget har To Good To Go medvirket til at reducere jeres madspild?

- Vores spild på bagerbrødet er klart minimeret, efter vi er kommet med i To Good To Go. Aktuelt har vi fået en reducering på spildet på cirka seks kilo brød dagligt.

Er der administration forbundet med at være en del af konceptet To Good To Go?

- Vi har ingen administration forbundet med det. Det foregår således, at man melder sig som deltagende butik. Brugeren bestiller posen og betaler direkte til To Good To Go. Én gang månedligt modtager butikken et kontoudtog fra To Good To Go med oversigt over antal solgte poser, samt hvad vi har tjent. Aktuelt får vi, hvad der svarer til 21 kroner inklusive moms pr. solgt pose. De resterende otte kroner tager To Good To Go i administrationsomkostninger. Vi har muligheden for at være miljøbevidste, vi får penge for de varer, der ellers måtte kasseres, og derudover reduceres de udgifter, vi har til at komme af med vores affald. Det er ren win-win set med mine øjne, og jeg håber, at endnu flere vil gå med i konceptet, og at endnu flere kunder vil bruge løsningen.

Redaktionen har testet To Good To Go:

Vi har på redaktionen købt en pose fra Super Brugsen med et imponerende indhold af brød, kager og kølevarer. Posen kostede 29 kroner, og for det beløb, fik vi et franskbrød, et stort flutes, seks kager, to oste og en bakke karrysalat. En rigtig god handel, kunne vi hurtigt blive enige om, og der var rigeligt til både frokosten, eftermiddagskaffen og til at tage med hjem. Kvaliteten er også i top, ingen af varerne er skredet på dato, og brødet er friskt og lækkert.

Too Good To Go
Hvilke butikker i Faaborg-området bruger aktuelt To Good To Go?Restaurant Tre Kroner, Faaborg.

Vesterport Bageri, Faaborg.

Super Brugsen, Faaborg.

Hvad er konceptet "To Good To Go"?

Too Good To Go er en applikation, dedikeret til at reducere vores madspild. Du kan downloade app'en til din IPhone eller smartphone. Ideen bag konceptet er at give folk adgang til at købe mad til lave priser. Mad som ellers normalt ville blive smidt ud. Samtidig får de deltagende butikker en ekstra indtægt på den mad, de ellers var nødsaget til at måtte kassere. Som bruger kan du bestille lækker mad fra lokale restauranter, caféer, hoteller, dagligvarebutikker og bagerier. Maden henter du ved lukketid i miljøvenlige og bionedbrydelige papirsposer eller bokse.

Historien bag "To Good To Go":

Too Good To Go blev grundlagt i Danmark i slutningen af 2015 af en gruppe venner og har formået at skabte en international virksomhed, der allerede har etableret sig i Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Norge, Schweiz, Australien og er på vej ind på det amerikanske marked.

Mad er menneskehedens mest værdifulde ressource, men omkring en tredjedel af al den mad, der bliver produceret i verden, bliver kasseret. Det står i skærende kontrast til det faktum, at der er mennesker rundt om i verden, der hver dag sulter. Samtidig ligger madspild i dag i top tre blandt de største årsager til udledning af drivhusgasser.

Too Good To Good har siden lanceringen re-distribueret over 1,6 millioner måltider, svarende til over tre ton mad, som ellers ville være havnet i skraldespanden.

Derudover støtter Too Good To Go de hjemløse gennem Fødevarebanken, hvor du via en app kan donere 20 kroner til et måltid mad for en hjemløs.

Hvis du har forslag til butikker, caféer eller restauranter, du synes bør være en del af konceptet, så foreslå dem at deltage og send herefter en mail til To Good To Go på: mailto:info@toogoodtogo.dk med overskriften "restaurant lead" samt restaurantens oplysninger i mailen, så lover de at tage kontakt til stedet hurtigst muligt.

Faaborg med i kampen om at begrænse madspild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce