Faaborg-kunstner: Julepynt skal have en historie

På en gammel firelænget gård mellem Millinge og Haastrup har Ole Frederiksen slået sig ned med sin kone og fire børn, omgivet af skøn natur og med god plads til at lave galleri i gårdens længer. Hele familien samlet om at lave julepynt: Fra venstre Lenora Greta (2), Valdemar (10), Kathrine (35), Harald (6), Ole (47) og Laurits (9).

Faaborg-kunstner: Julepynt skal have en historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver julehygge over hele linjen hjemme hos kunstneren Ole Frederiksen, der sammen med sin kone og fire børn i sommer flyttede ind i en vidunderlig gammel landejendom i naturskønne omgivelser mellem Millinge og Haastrup. Men det skal være stilrent, og julepynten skal have en historie.

Vi er stadig mange, der husker Jørgen Clevin fra vores barndom. Det var ham den kreative fra børne-tv, som altid kunne finde på noget sjovt med blyant, saks, papir, pap, lim og så videre.

Vores børn kender tilsvarende Shane Brox fra børneprogrammet "Shanes verden".

Og her i Faaborg-området har vi faktisk en mand, der blander det bedste af Jørgen Clevin og Shane Brox og altid er i stand til at få noget sjovt, finurligt og kreativt ud af alle tænkelige materialer.

Manden hedder Ole Frederiksen, han er kunstner og tegner og har siden i sommer boet i en skøn gammel bindingsværksgård mellem Millinge og Haastrup.

Til gården hører fire hektar jord, og det er bestemt ikke noget, der ligner landbrugsjord. Nej, det er spændende, varieret natur i et kuperet terræn. Et sandt naturparadis og et legemekka for familiens fire børn i alderen fra til to til 10 år.

I haven og naturen omkring gården finder Ole Frederiksen masser af materialer, for eksempel når han skal lave julepynt.

Da avisen kommer på besøg, har han således fundet på, at han vil vise, hvordan man kan lave små juletræer ud af gamle fiskeben.

- Det var min gode ven, kunstneren Jørgen Hinke, der fik den idé, og en dag gav han den videre til mig. Det er meget nemt, og det er i høj grad noget, børnene synes er sjovt at være med til, siger Ole Frederiksen, mens vi går ud i haven og plukker rønnebær og ellekogler. For de skal bruges til at pynte de små fiskebensjuletræer.

Kun fantasien sætter grænser, og hos Ole Frederiksen er fantasien nærmest grænseløs. Og da der sjældent er langt fra idé til handling, kommer hans kreative sider selvfølgelig til at sætte præg på familiens jul.

- Vi har masser af jul. Men det skal være stilrent. Vi har masser af lys, men det er varme lys. Ikke sådan noget med neonblåt og en masse kulørte farver, der minder om Las Vegas. Og det er heller ikke sådan, at vores hjem kommer til at ligne stuen hos Oluf Sand i "The Julekalender", understreger Ole Frederiksen.

- Al vores julepynt har på en eller anden måde en historie. Noget af det er arvegods, og noget har vi fået fra andre. Og så er der alt det, vi laver selv. For eksempel maler vi selv glaskugler, fortæller Ole Frederiksen.

- Vores juletræ er pyntet med flagranker, glaskugler og masser af hjerter og kræmmerhuse.

Langs tagene på gården vil der inden længe komme varme lyskæder op.

Og så har Ole fået endnu en af sine sjove ideer: Inde i et af rummene i gården er der en loftslem. Her vil han lave en 3D-anordning, som lyser op på lemmen, så det ser ud som om, en nisse kigger ned og er ved at kravle ned fra loftet.

Ole Frederiksen har tidligere sammen med Jørgen Hinke haft galleri lige bag ved torvet i Faaborg, ved siden af Line Klivagers tidligere sandwichcafé.

Nu har han en aftale om udstilling hos Ris og Ruller, og ellers er det meningen, at han vil indrette et lille galleri hjemme på gården, hvor der er god plads i de fire længer.

Ole Frederiksen er også kendt for sine malebøger. Han har allerede lavet malebøger med motiver fra Faaborg og Egeskov og for Dansk Mølleforening med tegninger af danske møller. En malebog om Odense er på vej, og der vil sikkert komme endnu flere med tiden.

Ved siden af sit liv som kunstner og tegner har han faktisk også noget, der stort set svarer til et fuldtidsjob. Og det er bestemt ikke noget helt almindeligt job.

Han er ansat hos vinduespudserfirmaet Ottzen og Co, hvor han blandt andet har til opgave at køre rundt og pudse infoskærmene på samtlige togstationer i hele Danmark.

- Så når jeg for eksempel er i Ry eller Skanderborg, kan jeg jo passende lige smutte ind på turistkontoret og høre, om de ikke skal have lavet en malebog med motiver fra Søhøjlandet.

Ole Frederiksen er altid på vej - med nye kreative ideer.

Ole Frederiksen
Født 18. januar 1970, 47 år.Udlært brolægger og anlægsgartner, har tidligere arbejdet som væksthusgartner.

Kunstner og tegner, har blandt andet udgivet malebøger med motiver fra Faaborg, Egeskov og danske møller.

Har tidligere boet en årrække i Tårbæk ved Lyngby, har de senere år boet i Faaborg, Bøjden og nu på en landejendom mellem Millinge og Haastrup.

Gift med Kathrine Hedegaard (35), der er grafiker/skiltedesigner.

Sammen har de fire børn: Valdemar (10), Laurits (9), Harald (6) og Lenora Greta (2).
Ole Frederiksens mange kreative sider sætter sit præg på julen hos familien. Her er han i gang med at lave juletræer af gamle fiskeben.
Ole Frederiksens mange kreative sider sætter sit præg på julen hos familien. Her er han i gang med at lave juletræer af gamle fiskeben.
Ole Frederiksen plukker rønnebær, som skal bruges til pynt på juletræer lavet af gamle fiskeben.
Ole Frederiksen plukker rønnebær, som skal bruges til pynt på juletræer lavet af gamle fiskeben.
Ole Frederiksen plukker ellekogler, som skal bruges til pynt på juletræer lavet af gamle fiskeben.
Ole Frederiksen plukker ellekogler, som skal bruges til pynt på juletræer lavet af gamle fiskeben.

Faaborg-kunstner: Julepynt skal have en historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce