Faaborg-fabrik udvider: Skovler penge ind på genbrug

Direktør Toni Reftman (tv) og hans ansatte i Eldan havde i 2018 en fantastisk succes med at sælge de store anlæg til genindvindigsindustrien. Arkivfoto: John Fredy

Faaborg-fabrik udvider: Skovler penge ind på genbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med et overskud på 23 mio. kroner fik faaborgvirksomheden Eldan i 2018 sit hidtil bedste resultat - virksomheden udvider nu produktionen i Faaborg.

Faaborg: Med rekordomsætning og et overskud efter skat på 23 millioner kroner blev 2018 det hidtil bedste år i Faaborg-virksomheden Eldans 62-årige historie.

Firmaet, der laver maskiner til genindvindingsindustrien, tilskriver sin succes såvel globale ændringer for affaldshåndtering samt til en udvidelse af Eldans sortiment af genvindingsudstyr. Det skriver Eldan i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør Toni Reftman siger:

- 2018 var et fantastisk år for Eldan. Vi oplevede en ordrefremgang på 50 procent for kabelanlæg og 20 procent for dækanlæg. I forvejen havde vi forventet en vis fremgang i efterspørgslen sidste år, men vore forventningen blev mere end indfriet. Genvinding blev det nye sort i 2018, lyder det fra Toni Reftman.

Direktøren er også meget optimistisk, når det gælder udviklingen i 2019. Her forventes et overskud på 18 millioner kroner. Eldan har nemlig mange spændende interne og eksterne projekter i støbeskeen.

- Vi forudser, at 2019 også bliver et rigtig godt år for Eldan og genvindingsbranchen i det hele taget. Interessen for udstyr til genvinding af dæk og kabler vil fortsat stige som i 2018. Derudover ser vi en stor stigning i efterspørgslen på genvindingsudstyr til elektronikskrot, og vi er på nuværende tidspunkt ved at udvikle mindre genvindingsanlæg for at følge med efterspørgslen, fortæller Toni Reftman.

Succesen betyder desuden, at virksomheden nu planlægger en udvidelse af produktionsfaciliteterne i Faaborg, afslører Toni Reftman.

- Lige nu arbejder produktionsholdet på højtryk for at levere ordrer til vore kunder, og for at imødekomme den øgede efterspørgsel planlægger vi en udvidelse af vore fynske produktionsfaciliteter, skriver han i pressemeddelelsen.

Eldan Recycling
Eldan Recycling holder til på Værkmestervej 4 i Faaborg.

Selskabet oplyser ikke sin omsætning, men bruttofortjenesten steg fra 66 mio. kroner i 2017 til 89 mio. kroner i 2018.

Virksomheden har 84 ansatte.

Eldan har kontorer i England, Frankrig og Tyskland.

Siden 1956 har virksomheden leveret mere end 1300 anlæg og 8000 enkeltmaskiner verden over til genindvinding af eksempelvis dæk og kabelskrot.

Faaborg-fabrik udvider: Skovler penge ind på genbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce