SATIRE: Der er lagt op til en skrappere tone, når de lokale spidser spiddes
FAABORG:Endnu kan man kun kende hende på den syngende sydfynske d-frie dialekt, men trods det lyse hår og den unge alder er der ingen tvivl om, at det er Britta Duelund, vi har med at gøre.

Britta har hovedrollen i en moderne version af "Kejserens Nye Klæder", men hvor den indbildske kejser i H.C. Andersens version af historien blev snydt af et par skurkagtige skræddere, er det i Faaborg Revyen blevet til fire midtfynske bondefangere, der tager fusen på spidserne i den gamle købstad.

Selv om vi stadig er i de indledende faser, hvor kostymer og parykker endnu har scenedebuten til gode, bliver der ikke lagt fingre imellem. Britta Duelund, i Tine Rehnbergs skikkelse, er kun alt for ivrig med at forære byens nøgler til de midtfynske borgmestre, mens de to øvrige medlemmer af det kvindelige borgmestertriumvirat også bliver godt og grundigt udstillet.

Det er i det hele taget en ramsaltet tone, der lyder oppe fra scenen i teaterrummet på Hotel Faaborg Fjord, hvor der i denne tid øves intenst på at blive klar til premieren på fredag.Stilen er kærlig, men rå. En af revyens veteraner kan tydeligt mærke forskellen i forhold til de tidligere år.

- Vi har før fået kritik, blandt andet i aviserne, for at være lidt for flinke, så i år er teksterne blevet noget skrappere, fortæller Carsten Christensen, der i H.C. Andersen-efterligningen minder foruroligende meget om en vis hr. Andersen fra Ringe.

Han frygter dog ikke sure miner fra ofrene.

- Selv om tonen er lidt hårdere, er det jo stadig godmodigt ment, understreger han.

- De har modet

Det er dog ikke kun de lokale magthavere, der får med grovfilen. Revyens emner strækker sig også uden for Svanninge Bakker, men det kommunale stof vejer tungt, og det er ganske naturligt, mener instruktør Liselotte Krogager.

- Snakken om kommunalreformen fylder meget i Faaborg, så derfor fylder den naturligvis også meget i revyen, konstaterer hun.

Selv kender den erfarne Odense-skuespiller ikke så meget til de lokalpolitiske forhold i Faaborg.Som det er sædvanen i Faaborg Revyen er den professionelle instruktør blevet hentet ind fra side-linjen, og som det også er sædvanen, er hun meget imponeret over de lokale talenter.

- Der er tale om et virkeligt højt niveau, fastslår Liselotte Krogager uden tøven.

- Man kan tydeligt mærke, at det er erfarne folk, der er vant til at arbejde sammen. Men endnu vigtigere har de modet til at springe ud i det. I en revy har man kun to minutter på scenen, så man skal være på fra starten. Det kan de her skuespillere.

Desuden brænder de for sagen, tilføjer Liselotte Krog-ager, og det er vigtigt i den hektiske slutfase op til premieren, hvor der er mange lange øveaftener. Og revyen skal nok blive klar til tiden, understreger hun.