Kultur: Museumsdirektør vurderer, at renovering af Faaborg Museums bygninger kan koste 50 millioner

Arbejdet med at få lavet en større renoveringsplan for museumsbygningen i Faaborg kan nu gå i gang.

På et møde har Kultur- og Fritidsudvalget nemlig frigivet 356.000 kroner til en udviklingsplan for museet, og planen skal også indeholde en gennemgribende renovering af den gamle bygning.

Ifølge museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen kan den store renoveringspakke ende med en regning i omegnen af 50 millioner kroner.

- Der er enorme sætningsrevner i bygningen, og tager vi hele huset fra kælder med klimasikring og renovering koster det vel omkring 50 millioner. Men bliver renoveringen "bare" at sikre, at rammerne bliver udbedret, er det måske 10 millioner, siger Gertrud Hvidberg-Hansen.

- Vi skal have arkitektbistand ind for at få lavet et prospekt til, hvad skal der ske, og hvad vi ønsker af forbedringer. Så vi kender ikke prisen endnu, siger direktøren.

Fonde skal betale gildet

De 356.000 kroner var oprindeligt afsat til en handicapelevator og et toilet, men politikerne besluttede sidste år, at pengene i stedet skulle bruges på blandt andet forberedende arbejde for at kunne søge fonde til renoveringen.

Hvornår renoveringen kan gå i gang, er uvist. Sikkert er det, at det ikke bliver i år.

- Er du rigtig rund? Det bliver nok heller ikke næste år. Først skal vi have lavet det skriftlige, og så skal der søges penge. Det tager tid. Det er en fredet bygning, hvor tingene er udført i håndgjorte materialer i sin tid, lyder det fra Gertrud Hvidberg Hansen

- Så vi væbner os med tålmodighed, og det er ikke sådan, at bygningen falder ned om ørerne på os. Vi bliver nødt til at have en renoveringsplan, der rækker langt ud, siger hun.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.