Faaborg Museum rykker ud i naturen

Der er masser af kunstoplevelser i påsken - både på og uden for Faaborg Museum.

Faaborg Museum rykker ud i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge er der sat guldrammer op, så man kan opleve nøjagtig de steder, hvor Fynbomalerne i sin tid malede deres store malerier.

Faaborg: Faaborg Museum byder på masser af kunstoplevelser i påsken. Ikke bare inde på museet, men også ude i det fri i Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge - og der er oplevelser for både store og små.

Således kan man opleve Svanninge Bakker og Bjerge gennem Fynbomalernes skildringer af landskaberne, nu hvor museet atter har opstillet guldrammer netop på de steder på ruten, hvor motiverne blev malet omkring år 1900. Kunstnerne har malet nogle af deres kendte motiver her i området, blandt andre Fritz Sybergs ikoniske værk "Aftenleg i Svanninge Bakker".

Rammerne markerer den præcise synsvinkel, så man kan opleve kunstnerens fortolkning af naturen på stedet. Nogle af værkerne, der indgår i rammer i landskabet, kan ses i samlingspræsentationen "Verden som atelier - Fynboernes værker bliver til" på Faaborg Museum. På museets hjemmeside, www.faaborgmuseum.dk, under kalender/Malernes Fyn, kan man hente og se et kort med markeringer for ruten samt en folder med beskrivelse og fotos af værkerne.

Påsken er også sidste chance for at se særudstillingen "Sommerlandets arkitektur - Drømmen om det gode liv". "Verden som atelier", samlingspræsentationen af museets samling, kan ligeledes opleves og sætter fokus på, hvor og hvordan de fynske kunstnere skabte deres værker. De fynske malere brugte verden som atelier - fra Svanninge Bakker til Pisa i Italien.

Onsdag 17. april og torsdag 18. april kl. 11.30 inviterer museet på påskesjov i museumshaven for børn og barnlige sjæle. Museet udleverer et påskeark med aktiviteter og alle børn, som løser alle opgaverne, får en lille præmie. I museets havehus vil der være mulighed for en omgang hyggelig påskeklip med kig til påskeliljer og en have i påskestemning. Museumscafeen Caféen frister med lækkerier både til den søde tand og til frokost, hvor man for eksempel kan nyde Peter Hansens Søndagsbajer fra Refsvindinge Bryggeri. Museet har åbent alle dage fra tirsdag til anden påskedag klokken 11-16.

Faaborg Museum rykker ud i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce