Museet har indgået en aftale med en brodøse, der skal have kig på museets gulvmosaikker.

Faaborg: Faaborg Museum har længe haft i tankerne at få museets smukke gulvmosaikker "stofliggjort", og det er nu endelig lykkedes i samarbejde med brodøse Tine Wessel. Faaborg Museum lancerer samtidig egne broderingskit til puder og mellemlægsservietter, som kan købes i museets butik, skriver museet i en pressemeddelelse.

Faaborg Museum er tegnet af arkitekt Carl Petersen (1874-1923), og bygningen blev indviet i 1915. Hele museet er bekostet af konservesfabrikant Mads Rasmussen, der brugte store formuer på at skabe kunstsamlingen og bekoste selve museumsbygningen.

Faaborg Museum og bygningen fra 1915 beskrives som et hovedværk i dansk arkitektur og et af de fornemmeste eksempler på tidens nyklassicisme.

Med inspiration fra forskellige stilarter spiller museets inventar sammen med de stærkt farvede vægge, de smukke gulvmosaikker, rummenes proportioner og vekslende lysindfald. Carl Petersen fokuserede på de enkelte materialers farver og på deres helhedsvirkninger og indbyrdes modsætninger. Museets arkitektur er da også præget af overraskelser. Som gæst får man sjældent overblik over bygningen, og man bliver ledt gennem smalle passager til rum, der varierer stærkt i farver, lysvirkninger og størrelser. Her spiller museets gulve en afgørende rolle for oplevelsen af de enkelte rum, tilføjes det i pressemeddelelsen.

Gulvene blev ligeledes designet af Carl Petersen, der blev inspireret af de muligheder, der bød sig, da familien Rasmussen etablerede et teglværk i Tommerup. Her blev der specialfremstillet små brændte teglterninger, der måler 5 x 5 cm, og er udført i flere forskellige nuancer.

Brodøse Tine Wessel leverer broderi i en nutidig kontekst og har broderet blandt andet for for Elle, Saga Fur og kunstneren Cathrine Raben Davidsen. Hun har udgivet den meget succesfulde og omtalte broderibog Korssting Nu og modtaget legat fra Kulturstyrelsens/Statens Kunstfonds Japan-satsning og senere på året udstiller hun projektet Korssting Nu i Japan. (pcb)