Faaborg-Midtfyn får nyt tilbud til demensramte

Det her tilbud skal man ikke visiteres til ? man kan gå lige ind fra gaden, hvis man har brug for hjælp, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Faaborg-Midtfyn får nyt tilbud til demensramte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt mobilt rådgivnings- og aktivitetscenter på vej

Faaborg-Midtfyn: Faaborg-Midtfyn er en af de fynske kommuner, som har søgt og fået penge til et nyt mobilt rådgivnings- og aktivitetscenter, der er rettet mod mennesker i et tidlig stadie af demens og deres pårørende.Hvis man - eller ens nære - bliver ramt af demens, skal man kunne gå ind fra gaden og få anonym, faglig hjælp og rådgivning til, hvordan man håndterer et liv med sygdommen, hedder det i en pressemeddelelse fra Sundheds- og Ældreministeriet.

De øvrige kommuner er Svendborg, Nordfyn, Assens og Langeland. 

- Livet slår en kolbøtte, når man selv eller ens nære bliver ramt af demens. Særligt i begyndelsen vil de fleste befinde sig i en situation, hvor det er vigtigt med nem adgang til hjælp og støtte. Det her tilbud skal man ikke visiteres til - man kan gå lige ind fra gaden, hvis man har brug for hjælp, supplerer sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). 

Flere steder i landet skal der etableres nye rådgivningscentre. De nye tilbud er et initiativ under den nationale demenshandlingsplan, der blandt andet har fokus på tidlig opsporing af demens, og på at Danmark skal være et mere demensvenligt samfund.Yngre med demens og folk i tidlige stadier af sygdommen skal have et sted, hvor de kan henvende sig, møde ligesindede og få rådgivning. Forbilledet er fundet i Odense, hvor man allerede har et rådgivnings - og kontaktcenter, som ældreminister Thyra Frank (LA) har besøgt. 

- Det er glædeligt, at der nu kommer rådgivningscentre mange steder i landet. Erfaringerne fra Odense er meget positive og viser, at der er brug for lokale steder, hvor demensramte og deres pårørende kan komme og møde andre i samme situation, få helt konkret rådgivning og være med til at bestemme, hvad det er for nogle aktiviteter og tilbud, de har behov for, siger Thyra Frank. 

Der bliver givet penge til 13 projekter landet over, som alle er samarbejder mellem flere kommuner, og hvor der er taget hensyn til, at afstand og transport kan være en forhindrende barriere. /EXP

Faaborg-Midtfyn får nyt tilbud til demensramte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce