Heden er topscorer, målt på indbyggertal, når det gælder fødsler i Faaborg-Midtfyn

Kommunalpolitikerne i Faaborg-Midtfyn satser ofte på de tre største bysamfund i kommunen, Faaborg, Ringe og Årslev/Sdr. Nærå, men det er faktisk i de små samfund, der fødes flest børn, hvis man måler efter indbyggertal.

Heden Sogn på Midtfyn med samlet 334 indbyggere og seks nyfødte i 2015 topper Fyens Stiftstidendes og Fyns Amts Avis' opgørelse over, hvilke sogne der har leveret flest nyfødte borgere pr. indbygger sidste år i Faaborg-Midtfyn.

Der er ingen skole i Heden, og børnehaven i nabolandsbyen Vantinge lukkede i 2014.

- Vi har tit snakket om, hvem der gider flytte til Heden. Der er ingen børnehave og skole, og de, der flytter hertil, har en hest, og så skal man have et nedlagt landbrug og lidt jord til. Men det sker altså alligevel, siger Fini Kjærsgaard fra beboerforeningen, der har bemærket babyboomet i området og er tydeligt begejstret over landsbyens guldmedalje på den front.

Her er også babyboom

Det er landsogne som Heden efterfulgt af Herringe, Nr. Søby, Gestelev, Håstrup og Gislev, der i 2015 producerede flest nyfødte pr. indbygger.

En af de nyfødte i Heden, Tessa Gilloway-Martinussen, kom til verden i maj sidste år. I slutningen af april slog hendes forældre, Jesper Martinussen, 31 år, og Sarah Gilloway, 29 år, rødder i parcelhuskvarteret i den lille landsby.

De fik huset for under en million kroner, og rykkede fra en Odenseforstad til Heden, blandt andet fordi huspriserne var mere overkommelige, og fordi de var på jagt efter et trygt landsbymiljø.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.