Faaborg-Midtfyn Kommune retter ind i socialsag: Ministerpres ryster lokalpolitiker

Udklip fra TV2/Fyns hjemmeside fredag eftermiddag.

Faaborg-Midtfyn Kommune retter ind i socialsag: Ministerpres ryster lokalpolitiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF-politiker Jakob Holm er rystet over, at børne- og socialminister Mai Mercado udtaler sig om en faaborg-midtfynsk socialsag uden at kende baggrunden for sagen.

Faaborg-Midtfyn: TV2/Fyn har i denne uge afdækket en sag, hvor forældrene til Benjamin - en otte-årig dreng med infantil autisme og mental retardering - af Faaborg-Midtfyn Kommune har fået afslag på en ugentlig fridag sammen med drengen.

Forældrenes ønske bunder i, at de om morgenen har store problemer med at få Benjamin afsted til Enghaveskolen i Odense, der er en specialskole for børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser.

Drengens mor, Susanne Green, har på TV2/Fyn forklaret, at hendes søn har udviklet stresssymptomer med diarré som følge af det pres, der er på ham. En overlæge på OUH har givet forældrene en anbefaling om at give Benjamin 1-2 ugentlige fridage fra skolen for at lette presset på ham.

Men den overlægeanbefaling er Faaborg-Midtfyn Kommune ikke enig i, og forældrene har fået afslag på en fridagsløsning.

Børne- og Socialminister Mai Mercado valgte torsdag at lægge yderligere pres på Faaborg-Midtfyn Kommune ved at tage skarp afstand fra kommunens handlemåde.

- Jeg synes, det er helt indlysende, at kommunen må kigge indad, og politikerne må også involvere sig i, om det er det her, de vil stå på mål for. Er det den her service, de vil levere til borgere med børn, der har infantil autisme?, lød spørgsmålet fra Mai Mercado på TV2/Fyn.

Og fredag formiddag gav Faaborg-Midtfyn Kommune så efter for presset. På et møde med familien blev det aftalt, at den kan tage de fridage, der er behov for, frem til der foreligger en afgørelsen fra Ankestyrelsen om cirka fire måneder.

Uværdigt at børne- og socialminister Mai Mercado (K) kommenterer på Bejaminsagen, mener Jakob Holm (SF).
Uværdigt at børne- og socialminister Mai Mercado (K) kommenterer på Bejaminsagen, mener Jakob Holm (SF).

Mod bedre vidende

Mai Mercados udtalelse falder dog formanden for Opvækst- og Læringsudvalget, Jakob Holm (SF), for brystet. Han undrer sig over, at en minister udtaler sig så konkret i en sag, hun ikke kender detaljerne i.

- Og hvad værre er - jeg mener, hun gør det mod bedre vidende, og at det er utilstedeligt af en minister. Hvis hun vil gå ind i noget, skal hun gøre sig den ulejlighed at sætte sig ind i det først. Hun kan da få travlt, hvis hun skal udtale sig om alle mulige enkeltsager på den måde, siger Jakob Holm.

Har ministerens kommentar påvirket beslutningen om at ændre beslutningen?

- Det har jeg ingen fornemmelse af. Men det er vigtigt, at vi får ro på, og så må vi se, hvordan vi kommer videre derfra, siger Jakob Holm.

Ifølge Jakob Holm handlede forvaltningens afslag nemlig hverken om serviceniveau eller om penge.

- Det er småpenge, det ville koste at skulle bevilge en ugentlig fridag med tabt arbejdsfortjeneste til en af forældrene. Det her handler slet ikke om penge. Det handler om, at det er en faglig vurdering, at en ugentlig fridag til Benjamin ikke vil løse det grundliggende problem, siger Jakob Holm.

Og hvad kunne den løsning være?

- Jeg ved det ikke, jeg har ikke noget bud på det. Men vi skal i hvert fald have flere ind over for at finde den bedst tænkelige løsning, og vi skal have forældrene med i det. Det er blæst op til en større historie, end det kan bære, og det er uværdigt - ikke mindst for Benjamin, siger Jakob Holm.

Faaborg-Midtfyn Kommune retter ind i socialsag: Ministerpres ryster lokalpolitiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce