Faaborg-Midtfyn Kommune om Mai-Britt-sagen: Vi kan ikke trylle

Det er Odense Kommune, der skal finde Mai-Britt Knudsen, siger koncernchef i Faaborg-Midtfyn Kommune Dorthe Lykke Jensen. Arkivfoto

Faaborg-Midtfyn Kommune om Mai-Britt-sagen: Vi kan ikke trylle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncernchef i Sundhed og Omsorg i Faaborg-Midtfyn Kommune Dorthe Lykke Jensen mener, at Faaborg-Midtfyn Kommune gør, hvad den kan i sagen om handicappede Mai-Britt Knudsen, der ønsker at flytte hjemmefra og til Odense.

Hvorfor tilbyder Faaborg-Midtfyn Kommune boligen i Diernæs, når landsbyen ligger længere væk fra Odense end Mai-Britt Knudsens nuværende bolig?

- Mai-Britt har udtrykt et meget stort ønske om at flytte hurtigt. Derfor har vi i Faaborg-Midtfyn Kommune - sideløbende med dialogen med Odense Kommune - undersøgt, hvilke handicapvenlige boliger vi på nuværende tidspunkt kan tilbyde hende i Faaborg-Midtfyn Kommune. Her er vi kommet frem til boligen i Diernæs, som lever op til de nødvendige krav.

- Det er dog vigtigt at understrege, at der i afgørelsen er lagt vægt på, at der er tale om et tilbud, og at det ingen konsekvens har for Mai-Britt, hvis hun takker nej. Samtidig skal det understreges, at vi i vores afgørelse anerkender, at boligen i ikke lever op til alle hendes ønsker.

Mai-Britt Knudsen og hendes mor hæfter sig ved, at der skal laves relativt store ændringer i boligen, som samtidig ligger langt ude på landet. Er boligen overhovedet egnet?

- Ja, det mener vi. Ellers havde vi ikke anvist den. Den er egnet med de nævnte boligændringer.

Hvorfor bliver Mai-Britt Knudsens ønsker til placering ikke vægtet?

- Det forsøger vi også, og vi bliver ved med at lede efter en bolig til hende. Vi bliver også ved med at snakke med Odense Kommune, men de har bare svært ved at finde en bolig, der passer til hendes krav.

Mai-Britt Knudsen har givet udtryk for, at hun slet ikke ønsker at bo i Faaborg-Midtfyn Kommune. Giver det mening at lede efter en bolig i Faaborg-Midtfyn? Burde I ikke i stedet bruge krudtet på dialogen med Odense Kommune?

- Vi synes, vi skal arbejde på begge strenge. Vi har rykket Odense Kommune for en bolig flere gange.

Mai-Britt Knudsen tidligere ansøgt om støtte til en ejerbolig. For hende virker det som om, at Faaborg-Midtfyn Kommune gør alt for at undgå at give hende dette. Er det tilfældet?

- Nej. Mai-Britts nuværende bolig er indrettet, så den er egnet til hende. Og vi vurderer som sagt, at det også er muligt at finde en anden egnet lejlighed i kommunen. Derfor har vi ikke lovhjemmel til at yde støtte til køb af ejerbolig.

Vi har skrevet om Mai-Britt Knudsens sag flere gange, senest for et år siden. Det er lang tid at vente for en 20-årig, der gerne vil stå på egne ben, synes du ikke?

- Det kan jeg sagtens sætte mig ind i det. Men det er en særlig situation. Hun kan ikke bo i en hvilken som helst lejlighed. Vi skal finde en egnet bolig, som vi kan tilpasse til lige nøjagtig hendes situation. Vi har spurgt Odense Kommune, som har anvisningspligten, om de har en lejlighed, vi kan tilpasse. Og det har ikke været tilfældet lige nu.

Men er det rimeligt, at der skal gå så lang tid? Hvornår kommer der en løsning?

- Jeg kan ikke svare på, hvad der er rimeligt. Jeg synes faktisk, vi gør vores bedste. Vi kan ikke trylle, selvom jeg ville ønske, vi kunne. Vi forsøger virkelig at finde en egnet bolig.

Faaborg-Midtfyn Kommune om Mai-Britt-sagen: Vi kan ikke trylle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce