Anonyme smædekampagner er gift for den lokalpolitiske debat, skriver de politiske gruppeformænd i Faaborg-Midtfyn

Faaborg-Midtfyn: Otte læserbreve skrevet under forskellige falske identiteter er de seneste måneder blevet bragt på lokalsiderne for Faaborg-Midtfyn i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Fælles for læserbrevene er, at de har rettet skarp kritik og beskyldninger mod borgmester Christian Thygesen (V), og læserbrevskampagnen har været tilrettelagt så udspekuleret af en eller flere ukendte bagmænd, at både avisens redaktion, læserne og politikerne er blevet ført bag lyset.

Omfanget af læserbrevsskandalen blev i weekenden oprullet i de to fynske dagblade, og nu tager toppen af det politiske liv i Faaborg-Midtfyn så i fællesskab stærk afstand fra den anonyme læserbrevskampagnen. I et debatindlæg, som er sendt til avisens redaktion mandag formiddag, skriver politikerne følgende under overskriften "Vi ønsker en åben debat".

"På baggrund af afsløringen af 8 falske læserbreve, der alle har haft til formål at mistænkeliggøre vores borgmester, vil vi gerne på tværs af partiskel på det skarpeste tage afstand fra disse handlinger. Lokaldemokratiet lever af en åben, fordomsfri og også gerne kritisk debat. Men anonyme smædekampagner - det være sig i de trykte medier eller på internettet - lægger gift ud for vores fælles debat om, hvordan vi skaber de bedste rammer for os, der bor i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Vi repræsenterer forskellige partier og forskellige holdninger, og vores svar på, hvad der er de rigtige løsninger for kommunen, er derfor også forskellige. Men vi deler et fælles ønske om at gøre en positiv forskel - det gælder alle, der stiller sig til rådighed for det lokale demokrati.

Vi vil derfor opfordre til, at den fremtidige debat om de lokale forhold i Faaborg-Midtfyn Kommune foregår i åbenhed og med respekt for, at alle, der deltager i lokalpolitik, gør det ud fra et ærligt ønske om at skabe positive resultater for borgere og lokalsamfund. I modsat fald risikerer vi, at det bliver endnu sværere at finde personer, der vil stille sig til rådighed, hvilket hverken demokratiet eller kommunens borgere kan være tjent med."

Debatindlægget er underskrevet af Andreas Møller fra De Konservative, Mads Holdgaard fra Alternativet, Jan Valbak fra Sydfyns Borgerliste, Torben Smith fra SF, Anne Møllegaard Mortensen fra Dansk Folkeparti, Morten Schjøtt fra Enhedslisten, Hans Stavnsager fra Socialdemokratiet og Kristian Nielsen fra Venstre.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.