Faaborg Kirkes orgel er kaput


Faaborg Kirkes orgel er kaput

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG: Der har været store problemer med musikken fra Faaborgs klokketårn på det seneste.

Nu viser det sig, at også Faaborg Sogns andet store musikinstrument, orgelet i Faaborg Kirke, har det skidt, og faktisk står overfor en udskiftning.

Ifølge organist Bo Thaysen Lerche er det 30 år gamle orgel så tungt at arbejde med, at gæsteorganister helt har opgivet at spille på det, og selv er han også nervøs for, hvad der vil ske, hvis ikke orgelet skiftes.

- Grundlæggende er orgelet bygget forkert. Jeg tror ikke kirkegængerne kan høre det, men jeg kan mærke det. Det er ikke et spørgsmål om, hvor længe orgelet holder, men om hvor længe organisten holder, siger Bo Thaysen Lerche.

Helt konkret er organisten nødt til at slå hårdere i tangenterne for at få orgelet til at spille, og det slider. Men det vil også slide voldsomt på kirkekassens økonomi, når orgelet skal skiftes. Bo Thaysen Lerche vurderer, at et tilsvarende orgel vil koste mellem otte og 8,5 millioner kroner. Og ifølge menighedsrådsformand Erik Buch vil det tage tre år at bygge et nyt orgel fra den dag, ordren afgives.

Inden det sker, skal der indhentes tilbud fra forskellige orgelfirmaer, og så skal der skaffes penge.

Nødløsning: Brugt orgel

- Jeg tør slet ikke sætte årstal på for et nyt orgel, så vi er nødt til at kigge efter en mellemløsning, siger Erik Buch.

Derfor er menighedsrådet i øjeblikket på vej ud på markedet for brugte orgeler. Den slags fås ifølge menighedsrådsformanden fra 300.000 kroner og opefter.

- Men det er vigtigt, at vi finder et orgel, som vi ikke lige pludselig skal koste en million kroner på, før det nye er klar, siger Erik Buch.

Egentlig burde Faaborg Kirkes orgel ikke være slidt ned efter 30 år, men meget tyder på, at de materialer, som instrumentet er bygget af, fra starten var for dårlige. Derfor kan det ikke svare sig at begynde at reparere på orgelet.

Faaborg Kirkes orgel er kaput

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce