Faaborg Gymnasium til international science event i Polen

Gymnasieelev Pernille Bøg Poulsen og biologilærer Peter Eduard repræsenterer Faaborg Gymnasium på international science festival. Til højre ses gymnasieelev Andreas Breenfeldt Andersen, som hjælper Pernille med at forberede præsentationen af deres projket.
Foto: Tim K. Jensen

Faaborg Gymnasium til international science event i Polen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg: Faaborg Gymnasium repræsenterer Danmark ved en stor international science event 30. maj i Warszawa i Polen for elever fra grundskoler og gymnasier.

Invitationen til deltagelsen kommer fra den danske ambassade i Polen, fortæller naturvidenskabelig lærer på Faaborg Gymnasium Peter Eduard.

- At valget er faldet på elever fra Faaborg Gymnasium, skyldes de resultater, som eleverne har opnået. Eleverne er 1.g-elever og er den første årgang, der har haft et fuldt sciencelab-forløb i grundskolen, siger Peter Eduard med henvisning til, at den naturvidenskabelige brobygning mellem gymnasium og folkeskole i Faaborg nu har kørt i tre år.

Det er 1. g’er Pernille Bøg Poulsen som er udvalgt blandt sine kammerater på biologilinjen til at tage turen til Polen og fremlægge det projekt, som en gruppe på seks elever arbejder hårdt for at få færdigt til tiden. Projektet går ud på at designe et drivhus, der kan få planter til at gro på Grønland.

- Det er ikke mig, der kommer derned med mit projekt. Jeg kommer ned og præsenterer klassens projekt, smiler Pernille Bøg Poulsen beskedent, da hun til Stiftstidende forklarer, hvorfor det er en stor udfordring at designe et drivhus, hvor planter kan vokse på Grønland.

Blandt andet store temperaturudsving og is og klipper i stedet for jord gør det vanskeligt. Og så er lyset på Grønland meget rødt, hvilket gør det svært at få planter til at gro.

Pernille Bøg Poulsen kommer til at stå på en fællesnordisk stand sammen med sin lærer Peter Eduard. Her skal hun på engelsk forklare om drivhusprojektet for de mange tusinde gæster på den naturvideskabelige messe, der dækkes af Polens landsdækkende tv-kanaler, som er medarrangør på begivenheden.

Faaborg Gymnasium til international science event i Polen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce