Faaborg Gymnasium: Rektor går af til marts

Claus Jensen er blevet 65 og går af som rektor, når hans afløser er fundet.
Foto: Tim K. Jensen

Faaborg Gymnasium: Rektor går af til marts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Claus Jensen fyldte 65 i august. Han giver bestyrelsen god tid til at finde sin afløser

Faaborg: Faaborg Gymnasium går nu i gang med at lede efter en afløser for den meget populære rektor Claus Jensen, der fyldte 65 år den 30. august. Han har nu meddelt bestyrelsen, at han ønsker at fratræde. Rektor bliver dog siddende, til hans afløser kan træde til. Det bliver formentlig 1. marts næste år.

Formand for gymnasiets bestyrelse, Jens Oddershede betoner i en pressemeddelelse, at Claus Jensen har været en fantastisk god rektor Faaborg Gymnasium og for det opland, som betjenes af Faaborg Gymnasium:

- Det er med beklagelse, at vi accepterer rektors ønske, og vi er glade for at han forsætter for fuld kraft i sit job, indtil en ny rektor er på plads i starten på det nye år, fortsætter Jens Oddershede.

Claus Jensen har gennem 16 år været drivende kraft bag meget store forandringsprocesser ved Faaborg Gymnasium som indførelsen af gymnasiereformen, overgangen til selveje, etableringen af Akademiet for Talentfulde Unge, og gennemførelse af to store ombygninger.

Skolen har i dag det højeste elevtal i sin historie.

Rektor kommer til at sige farvel til skolen midt i en proces, der igen forstærker gymnasiets postion i lokalsamfundet, nemlig dannelse af et Campus Faaborg, hvor Faaborg Gymnasium sammen med VUC, Social- og Sundhedsuddannelserne og Svendborg Erhvervsskole kan blive en bredere portal til flere ungdomsuddannelser end det almene gymnasium.

- Hvordan har du det med at gå, før så stort et initiativ, som du selv har været med til at fostre, er realiseret?

- Jeg ville være en dårlig leder, hvis der ikke hele tiden var nye initiativer i gang. Ligegyldig hvornår jeg vælger at stoppe, bør det være sådan, at jeg har sat brød i ovnen, som andre kan tage ud og nyde. Jo, realiseringen af Campus er da noget, jeg har set frem til, men den røde snor bliver ikke klippet før 2017, og så længe har jeg ikke tænkt at være med, siger Claus Jensen.

Hans forgænger, Povl Marstal, var rektor i 18 år, og stoppede da han var 70, tvunget til det at tjenestemandsreglerne. De gælder ikke mere, så i princippet kunne Claus Jensen været blevet længere.

- Jeg har aldrig haft ambitionen om at slå Marstals rekord, ler han.

De senere år har Claus Jensen to gange kæmpet sig gennem længere sygdomsforløb. Han er helt rask nu, og understreger, at det ikke er helbredsmæssige årsager, der får ham til at sige farvel til gymnasiet.

- Jeg har været i skolevæsenet i 40 år og haft en fantastisk tid. Men jeg har også altid haft en drøm om at se foråret bryde ud i Venedig og Firenze. Den slags drømme er skolerne fastlåste ferier ikke gode for, men nu får jeg muligheden, konstaterer han.

Faaborg Gymnasium: Rektor går af til marts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce