Få unge valgte sommertilbud


Få unge valgte sommertilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsgruppen bag kommunens sommeraktiviteter er positiv, selv om de unge svigtede arrangementerne

FAABORG-MIDTFYN: Børn og unge i Faaborg-Midtfyn Kommune har formentlig ingen problemer med at få tiden til at gå, selv om de har hele seks ugers sommerferie.

I hvert fald hvis man bedømmer ud fra antallet, som har valgt at deltage i kommunens sommeraktiviteter. De blev sat i værk for at sikre tilbud til børn og unge i løbet af den lange sommerferie, men aktiviteterne blev ikke det helt store tilløbsstykke.

En aktivitet måtte aflyses, da kun én meldte sig, og muligheden for at male på en stor træplade ved Ringe Station i en uge blev kun benyttet af få de første to dage.

Faktisk er det kun Danseballaden, der slutter i dag, hvor deltagerlisten har været fyldt godt op.

Pilotprojekt

Alligevel er der en vis portion optimisme hos kommunens kulturkonsulent, Jesper Hedegaard.

- Det er et pilotprojekt i år, og det er da noget, vi skal have evalueret i arbejdsgruppen. Men jeg har udelukkende fået positive tilbagemeldinger fra de forskellige steder, fortæller han.

Aktiviteterne er blevet delvist finansieret ved deltagernes egenbetaling og penge fra Fødevareministeriet samt sammenslutningen af kommunens kulturelle foreninger, Kulturparaplyen. Desuden har kommunens Folkeoplysningsudvalg og Kultur- og Fritidsudvalget støttet med henholdsvis 40.000 og 20.000 kroner.

Ingen forventninger

Og formanden for Folkeoplysningsudvalget, Troels Stubager, er - trods den manglende opbakning fra de unge - positivt overrasket.

- På forhånd havde jeg ingen tanker, da det jo er rigtig nyt, siger han og tilføjer.

- Jeg havde bestemt ikke forventet, at alle aktiviteter ville blive til noget, men det gjorde de på nær én. Så det er flot, siger Troels Stubager, som også har været med i arbejdsgruppen.

Han har sin egen forklaring på, hvorfor de unge har svigtet flere af aktiviteterne.

- Det tager tid at starte noget nyt op, og så har vi været for sent ude med at søge midler og sende programmet ud til de unge, mener Troels Stubager.

Flere tilbud næste år

Planen er, at projektet udvikles næste år, så flere arrangementer kommer med på programmet.

Og her er Jesper Hedegaard helt på linje udvalgsformanden.

- Vi skal være bedre til at markedsføre aktiviteterne. De unge skal have folderen langt tidligere end i år, hvor de fik den lige før ferien, siger Jesper Hedegaard.

Årets sommeraktiviteter skal evalueres af arbejdsgruppen i september.

Få unge valgte sommertilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce